Reggel feküdtem az ágyban, és figyeltem, ahogy a méhem elengedi a holdvéremet. A menstruáció második napja, ilyenkor szokott egészen apró görcsben összehúzódni a méhem. Nem nagy, de nagyobbá változik, ha védekezem, azaz ellenállok neki. Mert ilyenkor a testem megfeszül és növekedik a görcs. De, ha veszek egy mély lélegzetet és megpihentetem benne a hasam, a görcs kisimul és tovatűnik.

Ma reggel az jutott eszembe, hogy talán azért is kap annyi nő fájdalmat a menstruáció mellé, hogy végre tényleg felébredjünk és elkezdjünk visszaemlékezni a magunkban hordozott női erőre. Vagy talán azért jelenik meg a fájdalom, mert nemet mondunk a női erőnkre, azáltal, hogy elfeledkeztünk róla és nem hiszünk már magunkban.

Belemerültem egy habos, illatos, forró vízzel teli fürdőkádba és tovább utaztam ezen. Ha nem emlékeztem volna vissza a női erőmre, akkor most megtagadnám magamtól ezt a jóleső, pihentető, simogató érzést. Halványan még emlékszem mindenféle tiltásokra azzal kapcsolatban, hogy menstruáció alatt nem szabad fürödni. Halványan, mert már régen erősebb bennem az a belső hang, ami pontosan elvezet oda, ahol az adott pillanatban a legjobb lennem. Például a forró fürdővízbe, amit a hasam kifejezetten imád a menstruáció napjai alatt.

Müller Péter így ír Szeretetkönyvében: „Az Evangéliumok szerzői, onnan kezdve, hogy Mária megszüli csodálatos gyermekét, megfeledkeznek róla. Előtte Isten angyalai üdvözlik, kitárul előtte a fenséges szellemvilág, de amikor a terhes asszony félelmében elmenekül és egy nyomorúságos istállóban, a legnagyobb rettegés közben megszüli a kis Jézust, a pásztorok és a háromkirályok már nem őt köszöntik, a kismamát, ahogy manapság szoktuk virágokkal és ajándékokkal – csakis a gyermeket. Az anyát észre sem veszik.”

És valóban, a Karácsonyi misztérium és benne Mária gyönyörűen megmutatja, hogy mi a női lét varázslata, feladata, szépsége, ereje. Mária Jézusnak ad életet, a Fénygyermeknek a sűrű sötétségben. Annak, akiben a misztérium szerint Isten ölt testet. Mária a szeretetnek ad életet, mert Isten a SZERETET, és Jézus erre emlékeztetett minket, hogy emberként Istent hordozzuk magunkban, képesek vagyunk Istenként élni, azaz a szeretetet választani minden pillanatban.

És ehhez Mária volt a kapu. Néhány éve egy karácsony előtti csatornázáson Mária azt mondta a számon keresztül, hogy az ő neve egyszerűen azt jelenti ASSZONY. Azaz minden nőben ott lakik az ő ereje. Nőként átjárók vagyunk, a kapu, amin keresztül a megnyilvánulatlan Világ lényege, a SZERETET beáramlik a Megnyilvánult Világba. Rajtunk keresztül a SZERETET ölt formát akkor, ha emlékezünk az erőnkre, a lényegünkre.

Évekkel ezelőtt mélységesen felháborított az, amiről Müller Péter is ír. Hogy a Világ fogta magát, és csak úgy elfeledkezett Máriáról. És akkoriban gyakran éltem meg azt, hogy a Világ és legfőképpen a férfiak nem veszik észre és értékelik a bennem táncoló női varázslatot. Ma már tudom, hogy nem lehet észrevenni valamit rajtam, amire én sem emlékezem. Mert, ha nem emlékezem, akkor nem tudom élni.

Karácsonyhoz közeledve kívánom minden nőnek az emlékezést arra, hogy Ő MÁRIA, és Ő a KAPU, amin keresztül a SZERETET a megnyilvánult világba érkezik. Kívánom, hogy emlékezzünk a szeretetre, mert, ha mi nem emlékezünk rá, akkor a világból is hiányzik.

Januárban együtt is emlékezhetünk! A Fátyol, a Tánc és a Szertartások erejében tett utazásra hívlak. Lényed mélyére vezető ösvényre, női erődre való visszaemlékezésre, hogy a Megnyilvánult Világ megszentelődhessen általad. Holnap estig (december 15.) még kedvezményes áron jelentkezhetsz:

Fátyol-Tánc Szertartások – 5 szertartás női erőnk 5 aspektusának felfedezésére

Következő Alkalom:

Gyógyító- Fátyol * 2011. január 26. 18:30-21:30

A közösség gyógyítói a nők voltak, női kezek simogatták vissza a beteget önmaga teljességébe, a Lelkébe. Évek óta figyelem, ahogy a szertartások alatt a női ujjak maguktól rátalálnak a gyógyítás ösvényére. Ez a szertartás utazás oda, hol Teljesek vagyunk Saját magunkban, megérkezés a belső gyógyító erőnkben való bizalomba. A szertartásra egy könnyű, áttetsző fehér fátylat hozz magaddal.

A Fátyol-Tánc Szertartások részvételi díja 3 900 Ft/szertartás. KEDVEZMÉNY! A te részvételi díjad csak 2900Ft, ha december 15-ig bejelentkezel!

Jelentkezéshez küldd el nekem a FÁTYOL szót, a neved és a címed: jelentkezem@vereskriszta.com

Eszembe jutottak Mária Magdaléna szavai is, melyek azt gondolom mindannyiunkat megáldhatnak azzal, hogy a legszebb ajándékot adjuk egymás a Karácsony misztériumában:

„Aztán az egyik este az angyalok hírnöke eljött hozzám és azt mondta: ’Elvesszük tőled a védelmező pajzsot, mert nem szolgál téged.’…Az angyal nem várta meg a válaszomat, hanem elkezdte megmutatni különbséget védekezés és megnyílás között. Megmutatta mindkét választás következményeit. Láttam, hogy egyedül leszek, ha a védekezés erősebb, mint a szeretet. Ha félek a többiektől, akkor nem engedem be őket a szívembe, és nem tudom teljesíteni a küldetésemet. Jelen kell lennem a pillanatban, hogy a szeretet átalakíthassa a félelmet. ÉS CSAK AKKOR TUDOK SZERETNI, HA SEBEZHETŐ VAGYOK. És ha benne maradok a szeretetben, mindig a szeretetben akkor a szeretet haza vezet, megtölti a lelkem és nekik is tükröt mutat ez majd saját tökéletességükre. Ítéleteik eltűnnek, ahogy érzik a szeretetet, és így össze tudunk találkozni, kívül a félelem falain és megtapasztalhatjuk az egységet. Ezért a szeretet útját választottam és engedtem, hogy a védelem pajzsa darabokra hulljon.” (Flo Aeveia Magdalena, Emlékszem az Egységre, Mária Magdaléna története)

Ezt kívánom mindannyiunknak! Engedjük a védelem pajzsát darabokra hullani és bízzuk rá magunkat a megnyílásra és a szeretet megtartó erejére! Áldás!

Védekezés helyett Szeress című, Fekete-Sándorra közös CD-énket Mária Magdaléna védekezéssel kapcsolatos tapasztalása és Flo könyve ihlette. Nagy öröm számunkra, ha a hanganyagok téged és szeretteidet is segíthetik a Lélek ösvényének bejárásában. Karácsonyi ajándékunk számodra az, hogy a CD-ket kedvezményes áron vásárolhatod meg!

A részletekhez és rendeléshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába: http://www.vereskriszta.com/karacsonyi-cd-akcio/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta