A Kortalanság-Fiatalság Work-Shop kapcsán kerültem kapcsolódásba a guava gyümölcs olajával, illetve a leveléből készült teával, amit már az ősi egyiptomiak is használtak szépség ápolásra, és az egészség megőrzésére.

A guava illatos gyümölcse annyi vitamint és tápláló anyagot tartalmaz, hogy nevezik energia-erőműnek is. Nagyon gazdag C vitaminban és guavaantioxidánsokban, bőrre gyakorolt jótékony hatását, már az ősi Egyiptomiak is ismerték. A bőr regenerálásában azért is jótékony, mert víztartalma nagyon magas, 80%. Szintén magas magnézium tartalma pedig segít, hogy a többi ételből is sikeresen vegye fel a szervezet a tápanyagokat.

Négyszer annyi C vitamin van benne, mint a narancsban, erősíti az immunrendszert és antioxidáns hatása miatt csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Glikémiás indexe alacsony, ezért szabályozza a vércukor-szintet. Ezen kívül szabályozza a vérnyomást, segíti a jó bélműködést, javítja a látást. Különösen ajánlott várandósság alatt, mert segíti a baba idegrendszerének fejlődését. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a levelet használják fogfájás kezelésére. Magnézium tartalma ellazítja az izmokat és idegeket, segít az ellazulásban. B3 és B6 vitamintartalma serkenti az agyműködést. Segíti a fogyást, és leveléből készült tea csodás gyógyítója a köhögésnek, megfázásnak.

A guava nem csak felfrisíti és ragyogóvé teszi a bőrt, de a ráncokat is visszasimítja a végtelenbe. Az arc izmait feszesíti, így is gátolja az öregedés folyamatát.

Nem tudom, hogy a guava gyümölcsként mennyire elérhető Magyarországon, de szerencsére az olaja és a leveléből készült tea segít abban, hogy a gyümölcs jótékony ajándékait az életünkbe engedjük.

A guava olajat én használom arcbőrre, egy-egy cseppet kenek arra a területre ahol az arcom ráncosodásra hajlamos, majd olyan 10-15 perc után lemosom. Azért nem hagyom fenn hosszú ideig, mert nekem erős, és ennyi elég belőle. Amikor hosszabban szeretném, akkor az arckrémembe cseppentek belőle. De használom az olaját fürdővízbe is.

A guava leveléből készült teát – lehűtve – heti két-három alkalommal használom arclemosóként, illetve a haj mosás előtti átöblítésére is.

A másik olaj, amit használok Marokkó kincse, az argán olaj.

A berberek már évszázadok óta használtak bőrgyógyászati és orvosi célra egyaránt. Az emberiség örökségeként lett deklarálva és a világ egyik legfontosabb gyógynövényeként is emlegetik. A magokból kinyert Argán olaj kivonat, különleges kozmetikai és gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik.

Én az argán olajat kifejezetten a hajamra használom, és csodákat tesz az állagával és a töredezett hajvégekkel.

Guava és argán olajokból rendelhetsz, illetve guava levélből is:

Szépség-Csomag * 50ml guava olaj + 50ml argán olaj + 20gm guava levél

a csomag kedvezményes ára 8000Ft

Rendelhetsz külön-külön is az olajokból és levélből:

Guava olaj 20ml 2300Ft, 50ml 5000Ft. Argán olaj 50ml 3000Ft. Guava levél 20gm 600Ft. December 22-ig tudsz rendelni, az olajokat január második hetében kapod meg.

Megrendeléshez küldd el a neved, telefonszámod és a választott terméket: jelentkezem@vereskriszta.com

Az olajok mellé ajánlom a Kortalanság-Fiatalság Work-shop hanganyagait is. A hanganyagokról információért ide kattints!