Emlékszel még milyen volt az, amikor gyermekként susoltál? Keresztezett kezeiddel fogtad a másik feléd nyújtott keresztezett kezeit és csak pörögtetek, egyre gyorsabban? Vagy milyen volt az, amikor repültél a hintán? Emlékszel még, hogy mennyire nem izgultál azon, hogy elszédülsz? Emlékszel még, hogy mennyire szabad voltál? Hogy mennyire élvezted? Hogy mennyire éltél?

És aztán lassan megtanultad a felnőttektől, hogy legyél óvatos, hogy gondold végig mit csinálsz? Készíts terveket, számold ki előre, hogy mi merre visz. Ne indulj csak úgy neki az ismeretlennek, hanem légy megfontolt és kapaszkodj erősen a kapaszkodókba. Észrevetted, hogy közben eltűnt a szabadság, eltűnt az eksztázis és csak a kiszámítható szürkeség maradt. Észrevetted, hogy azzal, ami megtanultál börtönbe zártad Valódi, Ragyogó Önmagad?

Nap, mint nap összetalálkozom azzal, hogy emberek azt mondogatják, a földi létben nem lehet megvalósítani az Édenkertet. És tényleg, igazuk van, amíg ezzel a rettegő, kapaszkodó, beszűkült önmagunkkal azonosítjuk magunkat, addig nem lehet. De én nem ez a rettegő, kapaszkodó, kontrollálni akaró valami vagyok. Ragyogó Fény vagyok, a Szeretet végtelen sugárzása vagyok, a Szerelmes Szenvedély vagyok. Az Élet vagyok, amely a folytonos változásban egyre halad a végtelen kiteljesedés felé. És Te is EZ VAGY!

Lehet-e a Földön Paradicsomban élni? Igen, lehet! Csak annyit kell tenned, hogy kilépsz az önkorlátozó gondolatokból. Kipörögsz abból az élethez való, görcsös, kapaszkodós hozzáállásból, amit megtanultál a felnőttektől. Csak annyit kell tenned, hogy gondolkozás helyett élni kezdesz! Ugye emlékszel még, hogy gyerekként nem gondolkoztál azon, hogy milyen következményei lesznek annak, ha MOST pörögsz a másikkal, vagy magasra és még magasabbra repülsz a hintán? Ugye emlékszel még mennyire jó volt?

Mi volt a különbség akkori és mostani önmagad között? Akkor még közelebb voltál ahhoz a Ragyogó Fényes Önvalódhoz, amitől azóta a magadévá tett hitrendszerek egyre jobban elválasztottak.

Amikor kitaláltam, hogy Egyiptomban akarok élni a legjobb barátom hónapokig azzal gyötört, hogy ezt így nem lehet, gondoljam végig logikusan. És vette elő a szempontokat, amiket ki kéne találnom, amiken gondolkoznom kellett volna. Ilyeneket, hogy biztosítás, meg kórházi ellátás, meg mittudomén. És én csak néztem rá? Kórházi ellátás? Magyarországon sem járok kórházba, Egyiptomban sem tervezem. És ha mégis úgy alakul? Kit érdekel? Akkor is lesz valahogy, mert mindig van valahogy.

Kit érdekel a logika, meg a kapaszkodók, amikor a Lelkem éppen izgalmas új kalandra hív? Kit érdekel bármi, amikor loboghatok, és repülhetek, és szárnyalhatok, és ÉLHETEK?

Azt mondják, a szerelmesek rózsaszín ködben lebegnek és elvesztik valóság-érzékelésüket. Ó, igen! Áldott kegyelmi állapot, ami a szárnyára kap és kivisz az elme börtönéből, vissza Valódi, Ragyogó, Szárnyaló Fény-Magunkhoz!

Ha olvastad már Rumi verseit, akkor felismerted, hogy egy megvilágosodott EGYségben élő ember szavait olvasod. Persze, hogy nem véletlen az, hogy Rumi ezt írja: „Engedd a Szerelmest, hadd legyen őrült és féleszű. Az, aki józan aggódni fog, hogy mi mehet rosszul. ENGEDD A SZERELMEST LENNI!”

Ó, igen. Rumi tudta, hogy hogyan lehet testben élni az Istenit. Rumi tudta, hogyan lehet együtt pörögni az atomok szépséges táncával. Az sem véletlen, Rumi követőiből lettek a kerengő dervisek!

Kipróbáltam a kerengést. Először a szemem kifelé fordítottam, próbáltam vele megkapaszkodni a külső világban, de ahogy pörögtem az egyre gyorsabban változott, és én rosszul lettem. Nem volt jó, amikor a külső kapaszkodóim odavesztek. De aztán elengedtem őket, nem figyeltem rájuk a pörgés közben. Csak belélegeztem magam a Lelkembe, a belülről áradó Fénybe kapaszkodtam a külső helyett, és az megtartott a pörgésben, rosszullét helyett a szárnyára kapott az eksztázis és repített, repített, repített…

Halottak napján arra hívlak, hogy nyílj ki a Szellemvilágba távozott ősök hozzád suttogó szavának. Tudod miről mesélnek? Arról, hogy ők nem halottak, csak éppen formátlanul táncolnak most már a NAGY TÁNCCAL. És arról, hogy táncolj te is! Pörögj az élettel! Ne legyél aggodalmakban elvesző élő holt! Pörögj és élvezd itt, a formák Világában az életed minden pillanatát!

Pörögj velünk november 11-én! Emlékezz vissza, milyen az, amikor félelmek nélkül repülsz az Élettel! Engedd, hogy átitasson az emlékezés, részegülj meg az Élet elixírjétől, hogy így élhess mindig:

„Szerelem Örvény”

Táncmeditációs Szertartás Szentesi Szilviával és Veres Krisztával

2011. november 11. este 8:00-este 11:11

November 4-ig kedvezményes áron (4000Ft) jelentkezhetsz!

„Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!… Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél… Légy nyitott, ki tudja… becsaphat a villám (Meet Joe Black)

Szerelemre hangolva, szerelmesen táncolva életünk kertje kivirágzik, erőfeszítés nélkül valóra válhat az, amire lelkünk mélyén igazán vágyunk. Lehet, ez egy ölelő kar, egy beteljesült szerelem, lehet ez a jólét áldása, lehet a szabadság mámora, bármi… Mert minden, ami emberi jó, és minden, ami emberi gyönyörűség! Végül a szerelem örvény elvihet a mindenben való szerelmes gyönyörködés mámorába, ami maga a meditáció.  Ahogy Osho írja: „A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen.”

A „Szerelem Örvény” program egy különleges meditáció, mesés elemekkel, szufira hangolt táncokkal és az érintések megnyílásba hívó varázslatával. Meditáljunk együtt november elsején, ezen a különleges napon. Az évnek ezen az estéjén megnyílik a másik valóságba vezető kapu. Megnyílik a lehetőség a dimenzió váltásra életeinkben. Félelmeinkkel szembenézve meghozhatjuk a döntést, választhatjuk a szerelmes létezés csodáját!

A szertartásról részleteket ide kattintva olvashatsz!

A „Szerelem Örvény” Táncmeditácós Szertartás részvételi díja 5000 Ft. KEDVEZMÉNY! Ha november 4-ig jelentkezel a Te részvételi díjad csak 4000Ft!


Jelentkezéshez küldd el nekem az ÖRVÉNY szót, a neved, a címed és a telefonszámodat: jelentkezem@vereskriszta.com

Nagyon örülök, ha megosztod velem a gondolataidat ezzel a témával kapcsolatban. Vagy bármelyikkel.

Szeretettel,

Veres Kriszta