Az, ami elmúlt nem lesz ugyanaz. De sokkal jobb lesz! Mostanában többször találkoztam azzal, hogy valakinek volt egy helyzet az életében, ami jó volt, elmúlik, és az illető beleragad annak az elmúltnak a keresésébe. Közben már ott táncol körülötte az új, már történik is, de nem veszi észre, mert a régit keresi.

Ismerem ezt a saját életemből is, többször tapasztaltam és ezért most már tudom, hogy az új még sokkal jobb, sokkal izgalmasabb, ha hagyjuk lenni. Ha változtatunk a fókuszunkon, ha figyelmünket a régi, elveszettnek hittről – hisz nem is veszett el, csak éppen átalakul – áthozzuk a jelen pillanatba és érdeklődéssel fordulunk életünk újabb, nagy kalandja felé, akkor az magával ragad és új csodák nyílnak ki előttünk.

Pont ma tette fel valaki a Facebookra ezt az idézetet Eckhart Tollétól: „Pusztán azzal, hogy egyszerűen igent mondasz a jelen pillanatra, kitágulsz…mert te vagy a tér”

Mennyire igaz. És mennyire eltűnik abban a térben minden szenvedés, elvárás, fájdalom, mindaz, mi elme és csak a tapasztalás öröme és szépsége marad.

Ízisz és Ozirisz mítosza ugyanerről a misztériumról mesél. Ezzel a misztériummal utazunk a vasárnap esti szertartáson az Istennő Templomban:

Dzsed-Oszlop Szertartás

2012. február 5. 19:00-21:00

Ízisz és Ozirisz mítoszán utazunk végig, átengedjük magunkon az átalakulás erejét, a mítosz archetipikus energiáit segítségül hívva beleengedjük magunkat a változás nagy kalandjába és a csodába, amivel meg akar ajándékozni. És közben felállítjuk saját dzsed-oszlopunkat, amely stabilan megtart az egyensúlyban.

A szertartás adományos, 500Ft és 1000Ft között te határozod meg, hogy mennyit szeretnél érte fizetni. Az adományod azt a nemrégiben elindított egyiptomi projektet támogatja, amely Abusir apró településéhez kapcsolódik. Abusir Kairótól nem messze található, Ozirisz Nap-Templomának romjai vannak mellette. A projekt célja egy olyan kulturális központ alapítása és működtetése, ami a szegény település gyermekeinek lehetőséget biztosít egy szélesebb világnézet kialakítására, mint amit az egyiptomi iskolarendszer ad nekik.

Számomra ez a szertartás ajándék. Az ajándékom neked, amivel megoszthatok valamit abból a rengeteg csodából, amit Egyiptomtól kaptam. És ajándék, hogy vissza is adhassak Egyiptomnak még többet abból, amit folyamatosan kapok Tőle.

Szeretettel várlak téged is vasárnap az egyensúlyodért, a változásból születő csodáért, és az ősi Egyiptom szellemiségében felnövő új nemzedékért.

Részvételi szándékodat kérlek jelezd nekem azzal, hogy elküldöd a DZSED szót emailben: jelentkezem@vereskriszta.com

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta