Tegnap este megérkeztem Kairóba és volt egy tervem. A terv szerint az egyik barátnőm várt rám a repülőtéren, majd elvitt volna engem a saját lakásomba, és utána vissza őhozzá, mert tegnap este nála szerettem volna aludni. A terv a repülőtérig stimmelt. Nem jutottam el a saját lakásomig és nem aludtam nála, mert Kairó belvárosában a hadsereg lövöldözött a békés kopt tüntetőkre.

Mindketten a barátnőm egyik unokatestvérénél aludtunk, mert nem tudtunk visszajutni a belvárosba, az unokatestvér pedig a repülőtér közelében lakik. Vannak az életben terveink, de az élet sajátossága az állandó változás. És ezt megélhetjük állandó ellenállások közepette traumaként, vagy megélhetjük bizalommal, nyitott szívvel csodákkal megajándékozó kalandként.

A tegnapi kairói történés minden érintett életét átrajzolta. És persze mondhatjuk azt, hogy könnyű nekem az elfogadásról és megengedésről beszélni, hiszen az én életemet csak annyira érintette, hogy máshol aludtam, mint terveztem. De a változás mélysége elmondhatatlanul nagyobb annak számára, akinek a fényképét ma reggel láttam az egyik internetes cikkben. A képen földre fektetett véres holttestek között egy fiatal lány fogja a halott vőlegénye kezét.

Egy ilyen traumába egy életre, sőt életekre beleroppanhatunk. Sőt ennél jóval kisebb változásokba is egy életre és életekre bele tudunk roppanni. És egy megroppanás, amiben nemet mondunk a szeretetre újra és újra az életünkbe hívja azokat a tapasztalásokat, amikben választhatjuk a megkeseredés, megkeményedés, bezárkózás helyett a szív melegét.

Néhány éve Eva-Maria Zurhorst Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz című könyvében olvastam egy férfiról, akire az egyik koncentrációs tábor felszabadításakor bukkannak rá az amerikai katonák. Azt hitték, hogy a férfi csak nemrégiben került be a táborba, mert lüktetett benne az életenergia. Kiderült, hogy a férfi a kezdetektől a táborban volt, sőt a családját a szeme előtt ölték meg a katonák. De ő abban a pillanatban azt a döntést hozta, hogy ő nem mehet az őrület útján és tudta, hogyha bezárja a szívét azzal ő is azt a világot választaná, ami meggyilkolta a családját.

Hogyan történhet az meg, hogy emberek odáig eljutnak, hogy békés emberekbe belelőnek, vagy keresztül hajtanak rajtuk egy tankkal, ahogy ez tegnap Kairóban történt? Hogyan történhet az meg, hogy emberek erre parancsot adnak? Félelemből, a félelmek folyamatos választásából, a traumákba való beleragadásból, és a szeretettől való elzárkózásból. Senki sem gonosznak születik, mindenki magában hordozza a szeretet fényét, isteni önmagát. De! Valahányszor történik egy változás az életünkben, amit traumának élünk meg és azt a traumát sosem oldjuk fel a szeretet erejében, a sérülés egyre mélyül bennünk, egyre több lesz a fal, a védekezés és egyre kevésbé találjuk a kapcsolódást a szeretettel, valódi önmagunkkal. És amikor ez megtörténik, egyre többet cselekszünk félelemből, és ez egészen odáig elmehet, mint a tegnapi kairói mészárlás, vagy a koncentrációs táborok borzalma.

Felesleges magunkat tovább áltatni azzal, hogy mindehhez nekünk nincsen közünk. (A tegnapi esemény nem csak annyit jelentett számomra, hogy máshol aludtam, egy vagyok a vőlegényét elvesztett fiatal nővel, egy vagyok a családtagjaikat siratókkal, és ez tetszik legkevésbé, de a gyilkossal és parancsot kiadó katonai vezetéssel is egy vagyok.) Minden mindennel összefügg, a személyes döntéseink hozzák létre az emberiség kollektív sorsát. Minden olyan döntésünkkel, amikor ellenállunk a változásnak és beleragadunk a félelmen alapuló reakció-mintákba – harag, hibáztatás, panaszkodás, szenvedés, stb. -, nemcsak nemet mondunk saját életünkben a boldogságra, hanem tovább építjük azt a poklot is, amit az emberiség többezer éve teremt.

És ezt nem azért mondom el, hogy a bennünk lévő bűntudathoz hozzátegyünk még egy adagot, hanem azért, hogy felébredjünk arra, hogy van választásunk. A legnehezebben elfogadható változásban is választhatjuk a szív erejét, és ezzel az életünk ajándékainak befogadását. És természetesen nem az érzelmek elfojtásáról beszélek itt, hanem a szeretet erejével való áttranszformálásáról.

Én személy szerint egy olyan Világban szeretnék élni, ahol a fiatal nő nem a halott vőlegénye kezét szorongatja, hanem egymást ölelik szerelemben és repülnek a szeretkezés szenvedélyében Isten karjaiba. De tudom, hogy ezt a Világot nem az ellenállásom, haragom és ítéleteim fogják létrehozni, hanem a szívemből áradó szeretet, ami egyszerre öleli az áldozatot és a gyilkost. Mert mindkettőnek szeretetre van szüksége.

És tudom, hogy ezt a Világot úgy fogom létrehozni, ha felelősséget vállalok a személyes sorsomért, a veszteségbe való beleragadás helyett teljes szívemmel igent mondok a változásra, bízom az Univerzumot összetartó erőben és beengedem az áldást. Az általam vágyott Világot úgy tudom teremteni, ha elengedem a félelmeket és azzá válok, ami amúgy is vagyok: szeretetté!

Amikor valami véget ér, valamit elvesztünk – legyen az barát, családtag, szerelem, munka, bármi – könnyű beleragadni az ellenállásunkba és bezárni a szívünket. De! “Nézz szembe a tényekkel! Szükséged van a szívedre. A szíved nélkül csak félig létezel, félig élsz, mert nem tudod élvezni az életet, és nem tudod magadat adni. Nem tudsz szeretni. Nem tudsz elfogadni. Nem tudsz érezni… Ha a szíved összetört akkor felelősséggel tartozol magadnak, az életnek és mindazoknak, akiket szeretsz, vagy szeretni fogsz, hogy meggyógyítsd.” (Chuck Spezzano)

Ha van az életedben olyan megváltozott élethelyzet, amiben elakadtál akkor az új online kurzusom segítségével elengedheted az ellenállást, a bizalom állapotába lépve megengedheted az életed kinyílását és beengedheted azt, amire vágysz. A kurzus anyaga nemcsak jelen helyzeted átalakításában segít, hanem megtanulsz vele egy olyan új élethez való hozzáállást, amivel választhatod a folyamatos jóllétet az ellenállás és harc helyett. Október 15-ig kedvezményes áron jelentkezhetsz!

ELENGEDEM, MEGENGEDEM, BEENGEDEM – Online Kurzus Veres Krisztával

öthetes gyakorlati kurzus, hogy el tudd engedni a régit, és be tudd engedni az újat

indul: október 23-án, a Sötét Hold Elengedést támogató erejében

5 elengedés meditációs hanganyag * 5 tanítás a megengedésről * 5 beengedés gyakorlat * 5 személyes visszajelzés

Az öthetes kurzus alatt a minket és a világot felépítő 5 elem ereje támogatja a transzformációs folyamatunkat:

Első hét: Föld Elem – a fizikai szint megtisztítása és vágyaink megfogalmazása

Második hét: Tűz Elem – energiáink megtisztítása és az energiáink fókuszának a hiányról a Vanra irányítása

Harmadik hét: Víz Elem – érzelmeink megtisztítása és a jóllétünket támogató érzelmek választása

Negyedik hét: Levegő Elem – gondolataink megtisztítása és a jóllétünket támogató gondolatok választása

Ötödik hét: Szer-Elem – az ötödik elem a Szer-Elem, ahol minden összeér, és ahonnan minden születik, az ötödik héttel a Létezés állapotába érkezünk, amely az erőlködés nélküli, örömmel való átélése a pillanatnak, amelyből az életünk teljessége természetesen kibomlik

A kurzusról további információt ide kattintva találsz!

Az öthetes online kurzus részvételi díja: 17500Ft. KEDVEZMÉNY! Ha október 15-ig bejelentkezel a te részvételi díjad csak 15000Ft

Jelentkezéshez küldd el nekem az ELENGEDÉS szót, a neved, a telefonszámodat és a címed: jelentkezem@vereskriszta.com

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta