„Ha a mai lenne az utolsó napod, és holnap már túl késő lenne, búcsút mondanál-e a tegnapnak? Élnéd-e úgy az összes pillanatot, mintha az utolsó lenne? Hátrahagynád-e a múlt régi képeit, és odaadnád-e az utolsó filléredet is? Felhívnál-e egy régi barátot, akivel soha nem találkozol? Megbocsátanál-e az ellenségeidnek? Megtalálnád-e azt, akiről álmodsz? Megesküdnél-e Istennek, hogy szerelembe esel végre, ha a mai lenne az utolsó napod?”

 Nem tudom honnan esett rám ez a Nickelbacks dal, de elvarázsolt a szövege. Minden benne van. Tökéletesen felébresztő üzenet abból a hülyeségből, amit általában élet néven művelünk. Abból, hogy állandóan gondolkozunk, mérlegelünk, panaszkodunk, ahelyett, hogy belevetnénk magunkat az élet táncába és csak engednénk, hogy az vigyen és repítsen a szenvedélyben.

Évekkel ezelőtt láttam egy Walt Disney filmet, egy családról szólt, akik ittak az örök élet vizéből, nem öregedtek, és nem haltak meg. Megjelent a filmben egy lány, aki  szeretett volna hozzájuk tartozni, és máig emlékszem arra, hogy mit mondtak neki: „Nem a haláltól kell félni, hanem a nem megélt élettől”

És az emberiség nagy része pont ezt teszi ezer évek óta, nem éli meg az életét, mert túlságosan lefoglalja a biztonság illúziója, hogy mindent előre kiszámítson, előre feltérképezzen. De hol van ebben a varázslat? Hol van a kaland? A mámor?

 Mindezt leginkább a szerelemben éljük meg. De abban sem sokáig, mert igyekszünk gyorsan kigyógyulni a „rózsaszín ködből”, visszaevezni biztonságosabb vizekre. Miért? Félelemből, hogy elveszítjük a kontrollt és megsérülünk. De nem tudunk annál nagyobbat sérülni, mint amikor nemet mondunk a Szer-Elemre, amely az Univerzum életenergiája, és melyet megízlelve egyenesen az EGYbe repülünk.

Tudom, akarom ezt az állapotot, és mégis még mindig kiesem belőle. De se baj, mert most újra hívom. Hívom a szerelmet, az állandó pörgést, a határok megszűnését és az életem csodájával való teljes összeolvadást: „Lobbantsd fel a szerelem lángját bennem és égess ki minden gondolatot!” (Rumi)

Tarts velünk november elsején, ezen a különleges, erős energiájú napon, amikor vékony a fátyol és a Világok összeérnek. Tarts velünk az élet szerelemmel való átölelésébe. Tarts velünk oda, ahol a gondolatok tovatűnnek és csak végtelen, eksztatikus Valódi önmagad marad. Október 21-ig még kedvezményesen jelentkezhetsz:

 „Szerelem Örvény”

Táncmeditációs Szertartás Szentesi Szilviával és Veres Krisztával

2011. november 1. 18:00-21:00

 „Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!… Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél… Légy nyitott, ki tudja… becsaphat a villám (Meet Joe Black)

Szerelemre hangolva, szerelmesen táncolva életünk kertje kivirágzik, erőfeszítés nélkül valóra válhat az, amire lelkünk mélyén igazán vágyunk. Lehet, ez egy ölelő kar, egy beteljesült szerelem, lehet ez a jólét áldása, lehet a szabadság mámora, bármi… Mert minden, ami emberi jó, és minden, ami emberi gyönyörűség! Végül a szerelem örvény elvihet a mindenben való szerelmes gyönyörködés mámorába, ami maga a meditáció.  Ahogy Osho írja: „A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen.”

A „Szerelem Örvény” program egy különleges meditáció, mesés elemekkel, szufira hangolt táncokkal és az érintések megnyílásba hívó varázslatával. Meditáljunk együtt november elsején, ezen a különleges napon. Az évnek ezen az estéjén megnyílik a másik valóságba vezető kapu. Megnyílik a lehetőség a dimenzió váltásra életeinkben. Félelmeinkkel szembenézve meghozhatjuk a döntést, választhatjuk a szerelmes létezés csodáját!

A szertartásról részleteket ide kattintva olvashatsz!

A „Szerelem Örvény” Táncmeditácós Szertartás részvételi díja 5000 Ft. KEDVEZMÉNY! Ha október 21-ig jelentkezel a Te részvételi díjad csak 4000Ft!

Jelentkezéshez küldd el nekem az ÖRVÉNY szót, a neved, a címed és a telefonszámodat: jelentkezem@vereskriszta.com

Nagyon örülök, ha megosztod velem a gondolataidat ezzel a témával kapcsolatban. Vagy bármelyikkel.

Szeretettel,

Veres Kriszta