Fényesedésben van Kairó, mert közeledik a Ramadán. Az Iszlám egy holdhónapig tartó böjtje. Újra kinyitottak a Ramadán lámpásokat áruló üzletek, az éttermek, boltok és szállodák is Ramadán dekorációba öltöztek.

Tavaly rengeteg ellenállást hozott elő belőlem a Ramadán. Leginkább a vallásos hamisságot, és a vallás által generált félelmeket láttam benne. Persze az sem használt, hogy a Kedvesben is felnagyította a közöttünk lévő intim kapcsolathoz fűződő bűntudatot. Leginkább azt érzékeltem benne, hogy elválaszt minket egymástól. És haragudtam.

Most minden másképpen van. Pár napja megálltam a szemközti szálloda elé kitett nagy Ramadám-lámpásnál, és hihetetlen öröm töltött el. Most izgalommal várom a Ramadánt.

Minden megváltozott. Bennem. Elengedtem az ellenállásokat. A nem tetsző dolgok helyett inkább arra figyelek, amit szeretek a Ramadánban. A böjtöt megtörő, napnyugta utáni első étkezésre, aminél összejönnek a családok, baráti társaságok, finom ételekben, vidámságban, és jókedvű beszélgetésekben való dúskálás van. Arra a varázslatra, ahogy fitar – reggeli, azaz az első étkezés – előtt a húszmilliós város kiürül, elcsendesedik, és az asztal körül összetalálkozók szívei megnyílnak egy másfajta, odafigyelősebb együttlétre. Az egy hónapig tartó ünnepi hangulatra, ami szivárványkabátként borul a városra, ahogy az emberek késő éjjelig, olykor hajnalig járják az utcát, és a kávéházakat, melyekben ilyenkor megjelennek a zenészek.

Fényesedik a város és én is a fényesedés mellett döntök. Ahelyett, hogy arra figyelnék, hogy sokan álszent módon és félelemből élik meg ezt a holdhónapot, inkább magamra figyelek és arra, hogy milyen ajándékokat adhat nekem ez az önmagában szépséges spirituális gyakorlat, amely az istenivel való eggyéválásra hív.

Azt határoztam el, hogy az idén én is tartom a Ramadánt, együtt a Kedvesemmel. Minden napra választok egy nevet Allah 99 nevéből, és amikor az éhség, vagy szomjúság elhívná a figyelmemet, az arra a napra választott nevet éneklem majd 99-szer és engedem magam a rezgések emelkedésével fényesedni. Édes izgalom van bennem azzal kapcsolatban, hogy hová visz majd ez az egyhónapos folyamat.

És ehhez még külön ajándék lesz, hogy az idén nem csak én megyek vendégségbe másokhoz fitarra, hanem én is főzök, és hívok barátokat. És azt is alig várom, hogy most a Ramadán zenélős-ünneplős hangulatában járhassam végig a kedvenc helyeimet.

És azt, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz a Kedvessel. Mert a jó mindig tud még tovább növekedni. És minden élet-helyzet ajándékot rejt magában. Még az is, amelyik az ellenkezőjét mutatja.

Amikor tavaly elengedtem a Ramadánnal, illetve azon keresztül a vallási hitrendszerekkel kapcsolatos ellenállásaimat, és megnyíltam arra, hogy a látszólag elválasztó élet-helyzet is megajándékozhat valamivel, az ajándék meg is érkezett egy pillanat alatt.

Mélyen egyet értek Neale Donald Walsch mai Facebook státuszával: „Az élet a te érdekedben sző összeesküvéseket. Lehet, hogy ez nem mindig látszik így, de akkor is így van, biztosítalak róla.”

Érdemes elengedned az ellenállásokat, és bíznod az életedben, mert elhozza az ajándékokat. Persze ezt nem mindig olyan könnyű megtenni, amikor a fizikai valóságban látszólag más történik.

Először tavaly nyáron, Glastonburyben érkezett meg az az inspiráció, hogy a családállítás módszerét felhasználva nézzük meg, hogy merre mennének életünk elakadt élethelyzetei akkor, ha a teljes megengedés állapotában lennénk benne. Nagyon érdekes folyamatokat és végkifejletet mutattak a „Megengedés-Állítások”. Könnyedén, erőlködés nélkül felállt a szituáció, amire az illető vágyott.

Azóta ezt többször is gyakoroltuk már különböző csoportok alkalmával és mindig hasonló az eredmény. A megszokott családállítással szemben nem kutatjuk az elakadásokat, blokkokat, hanem azt nézzük meg, hogy merre menne a folyamat magától akkor, ha az állító egyszerűen teljes bizalommal megengedi a történéseket.

Ha szeretnél megállni a megengedés állapotában, és szeretnél erőteljes megerősítést kapni arra, hogy a megengedés könnyedén elhozza neked a vágyott valóságot, akkor várlak téged augusztusban:

MEGENGEDÉS NAP

2012. augusztus 9. 10:00-18:00

A napot meditációval kezdjük, amiben a megengedés állapotában való létezést gyakoroljuk. Majd „Megengedés-Állítás” módszerével egyenként megnézzük azt, hogy hogyan alakulnának a résztvevők elhozott élethelyzetei akkor, ha az életükben a megengedést választanák. Majd minden egyes állítás végén rögzítjük is a végeredményt, hogy az odavezető úton is támogasson minket.

A Megengedés Nap részvételi díja 13000Ft. KEDVEZMÉNY! Te részvételi díjad csak 9000Ft, ha július 27-ig bejelentkezel! Erre a programra összesen 9 főt tudok fogadni, ezért azt javaslom, hogy minél hamarabb jelentkezz!

Részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

És ha szeretnéd ezt a hozzáállást tenni életed alapjául és ezáltal minél több csodát megtapasztalni a mindennapokban, akkor HOLNAP ÉJFÉLIG még kedvezményesen jelentkezhetsz az Online Elengedés Kurzusomra:

ELENGEDEM, MEGENGEDEM, BEENGEDEM – Online Kurzus Veres Krisztával

öthetes gyakorlati kurzus, hogy el tudd engedni a régit, és be tudd engedni az újat

indul: 2012. július 19-én KEDVEZMÉNNYEL!

Az ALAP CSOMAG (5 elengedés meditációs hanganyag * 5 tanítás a megengedésről * 5 beengedés gyakorlat) normál ára 6600Ft! A Magdaléna Csatornázás részvételi díja 5000Ft!

Most a kettőt együtt, az Online Elengedés Kurzus Alap Csomagját + a téged személyesen támogató Mária Magdalénától csatornázott hanganyagot 11600Ft helyett 8800Ft-os áron vásárolhatod meg, ha július 16-ig bejelentkezel!

A Magdaléna hanganyagot a kurzus végén kapod meg. Skype-on megbeszéljük, hogy hová vitt téged a kurzus öt hete, majd  hanganyag formájában Magdaléna azon üzenetét rögzítem neked, mellyel megtarthatod magad a befogadás állapotában.

Részletekért és jelentkezéshez ide kattints!