Tegnapi levelem megmozgatta az energiákat, több hozzászólást kaptam a blogon és magánlevélben is. Egy visszacsengő mondatot veszek ki: „nem akart megbántani a levél írója”. Persze, hogy nem akart, pont erről szólt az írásom. Bármit is teszünk, mondunk rólunk szól, a másik gondolata, érzése és tette meg róla. És miközben ezt írom, gyönyörű fények játszanak a falon és ez a Valódi…

A tegnapi írásom lényege csak annyi volt, hogy rádöbbentsen arra, hogy van arra mód, hogy az életed milyensége és az érzéseid ne attól függjenek, hogy ki éppen mit tesz. Magával teszi nem veled. Mint ahogy te is magaddal teszed a csalódottságod, haragod…stb.

Elmesélek egy másik példát. Néhány nappal ezelőtt telefonon beszélgettem egy fiúval,  aki egy előző életben a bátyám volt, és az összetalálkozásunkkal ez a kapcsolódás újra élővé vált. Eljött egy pillanat, amikor egy olyan témát érintettünk, amiről nagyon mást gondolunk. Már többször megkértem őt hasonló esetekben, hogy ne mondogassa nekem folyton ugyanazt ezzel kapcsolatban, mert nem esik jól. Most újra megtörtént, próbáltam jelezni, hogy elég, elmondani én, hogy látom, de nem volt rá lehetőségem, mert nem hallott engem, csak beszélt, egyre hangosabban. Letettem a telefont. Nem voltam sértődött, megbántott, semmi, egyszerűen csak nem esett jól tovább hallgatni. Ezt meg is írtam neki sms-ben. Majd másnap felhívtam, és elmondtam neki, hogy nagyon szeretem, de ezt nem fogom többször végighallgatni. Ő meg elmesélte, hogy fáj a gyomra, mert miután letettem a telefont, haragját orvoslandó whiskeyzni kezdett. Tudja, hogy ez nem jó neki, tudja, hogy rosszul fogja érezni magát, mégis megtette. Szerinte azért, mert én megharagítottam.

Aha. Csakhogy senki sem tud megharagítani. Minden esetben mi választjuk azt, hogy az élet történéseire milyen válaszreakciókat adunk. A képlet egyszerű. Történik odakint valami, az érzékszerveiden keresztül a történés jelekké kódolódik, és elindul az agyad felé, megérinti az ott tárolt tudatos és tudattalan, egyéni és kollektív emlékeket, és te azokra reagálsz. Ha a jelek szép emléket hívtak elő jól érzed magad, ha sérült részeket érintettek rosszul leszel. És ezt lehet így csinálni sokáig, vagy fel lehet ébredni belőle, kilépni az automata reakciókból és megpihenni a lét szépségében.

Például a falon futó fényekben. Beduin lámpákat vettem a folyosóra, és tegnap nagyobb teljesítményűre cserélte a villanyszerelő az izzókat, és azóta nem tudok betelni a mintázatokkal, amiket a fény a falra rajzol.

A bátyámnak is elmondtam mindezt, és azt is, hogy a beszélgetésünk pillanatában is választhat. Maradhat a sértődöttségben, vagy kiszállhat belőle és repülhetünk együtt egy újabb kalandban. Repülünk. És repülni olyan jó.

Régebben hosszú-hosszú időt tudtam én is sérelmekben időzni. Elveszni abban, hogy ki mit miért csinál, mit miért mondott, hogyan tehette volna másképp. Ezt jól meg tudtam beszélni barátnőkkel, ismerősökkel, sokat tudtam panaszkodni, és közben késeket illúzió-sebekben mélyre döfni magamban. De mindezt miért? Mi hozott ez nekem? Illúziókba való beragadást, és közben elmentem a falon futó fények szépséges tánca mellett.

Nem a gondolatom vagyok, hanem a TUDAT. Te is az vagy! Mindannyian kiléphetünk a mások történéseire adott automata reakciókból, és felébredhetünk arra, hogy az élet tele van szépséggel.

Ilyenkor szokták nekem feltenni azt a kérdést, hogy ok, nem szeretem a csalódottságot, a haragot, a megbántottságot magamban, de hogyan lépjek ki belőle és nyíljak meg a csodák terének. Online Elengedés Kurzusom ehhez ad neked bármikor elővehető eszközöket. Az az ajándékom most neked, hogy az ARANY CSOMAGOT, mely lehetővé teszi, hogy végigkísérjem a folyamatodat és személyre szabottan támogassalak, most az ALAP CSOMAG árán rendelheted meg! A kedvezményes lehetőség igénybevételéhez csak annyit kell tenned, hogy február 26-ig bejelentkezel:

 ELENGEDEM, MEGENGEDEM, BEENGEDEM – Online Kurzus Veres Krisztával

öthetes gyakorlati kurzus, hogy el tudd engedni a régit, és be tudd engedni az újat

indul: március 4-én KEDVEZMÉNNYEL!

Az ARANY CSOMAGOT (5 elengedés meditációs hanganyag * 5 tanítás a megengedésről * 5 beengedés gyakorlat * 5 személyes visszajelzés (minden gyakorlat után, negyedórás skype konzultáció, vagy emailes formában)) most 14100Ft helyett az ALAP CSOMAG 6600Ft-os árán vásárolhatod meg, ha február 26-ig bejelentkezel!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:

http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/elengedes-kurzus/

Másik két online kurzusomat szintén ezzel a kedvezménnyel rendelheted meg február 26-ig:

ONLINE PÉNZ-VONZÓ BŐSÉG-KURZUS

indul: március 4-én KEDVEZMÉNNYEL!

Az ARANY CSOMAGOT (7 hét * 7 tanítás * 7 gyakorlat * 7 meditációs hanganyag * 7 személyes visszajelzés (minden gyakorlat után, negyedórás skype konzultáció, vagy emailes formában)) most 18800Ft helyett az ALAP CSOMAG 8800Ft-os árán vásárolhatod meg, ha február 26-ig bejelentkezel!

 A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:

http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/onlinepenzvonzo/

 

ONLINE TESTSÚLYSZABÁLYZÓ TEREMTŐ KURZUS

indul: március 4-én KEDVEZMÉNNYEL!

Az ARANY CSOMAGOT (7 hét * 7 tanítás * 7 gyakorlat * egy meditációs hanganyag * 7 személyes visszajelzés (minden gyakorlat után, negyedórás skype konzultáció, vagy emailes formában)) most 18800Ft helyett az ALAP CSOMAG 8800Ft-os árán vásárolhatod meg, ha február 26-ig bejelentkezel!

 A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:

http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/online-testsulyszabalyzo-teremto-kurzus/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta