Kezembe került a novemberi Camino, ami a szokásainkat állítja fókuszba. Beleolvastam a cikkembe és ráébredtem valamire. Ez hozta a felébredést: „A transzformációs szexualitás megadás, teljességgel megnyílunk a másik felé, megadjuk magunkat a benne lüktető Isten/nőnek, ily módon saját isteni lényünknek…azaz eggyé válunk a Forrással”

Az egyszerűségre ébredtem fel. Ismét leesett, hogy milyen egyszerű az élet. Minden transzformáció célja ez: felébredni isteni önvalónkra. Amiről Tolle azt mondja, hogy nem a gondolatom vagyok, hanem a gondolatok mögötti tudatosság. Amit kifejezhetek úgyis, hogy észrevesszük soha nem hagytuk ez az Édenkertet.

Évekig utaztunk novemberben Inanna alászállási mítoszával. Szakrális drámaként adtuk elő, és soha nem próbáltuk végig, mert annyira intenzív energiákat mozgat, hogy azt elég volt egyszer végig élni, a szertartáson. Több évig egy szerepet játszottam, Ereskigálét, aki az Alsó Világ Úrnője. Szerettem azt a szerepet, könnyű volt számomra, az aszcendensemmel együtt álló Pluto jól érezte magát benne. Mély hívásom van egyre mélyebbre menni, és könnyedén tapintom ki másokban is a pontokat, amik elindítják az átalakulás folyamatát.

Az egyik évben mégis új szerepet választottam. Jó volt, mert megértettem, hogy a mítosz összes szereplője én vagyok. Mi vagyunk. Mint egy álomban. Az álmom összes szereplője belőlem mutat meg valamit, ahogy a külvilág is, ami valójában nincs, hisz minden odabent történik.

Ezt a felébredést követte a másik is. Hogy van egy Inanna, aki nem száll alá, nem hal meg, csak nézi az almafája alól a drámát és gyönyörködik az élet megnyilvánulásának táncában. Ahogyan mi is megérkezhetünk a saját almafánk alá és végig-gyönyörködhetjük az életünket.

Ugyanezt Tolle így mondja: “A célunk immár: fölébredni az álomban. Ha fölébredettek vagyunk az álomban, az ego teremtette földdráma véget ér, és egy jóindulatúbb, csodás álom bontakozik ki. Ez az Új Föld.”

És ha tudod, hogy te vagy az álom álmodója, akkor tényleg felébredhetsz belőle és álmodhatsz új álmot!

Inanna mítoszainak átélése rengeteget tanított nekem és mindezt meg is osztom november 20-án az előadásomban:

Visszatalálás a soha-el-nem-vesztett Édenkertbe

Inanna alászállása az Alsó Világba egy ősi sumér mítosz, ami az évek folyamán rengeteget tanított nekem a transzformáció folyamatáról, és az emberi létről. Az almafa alatt gyönyörködő Inanna mítosza szintén sokat tanított arról, hogy lehet a létezést gyönyörben megélni. Majd egyszer csak a két mítosz összeért és megmutatta a szenvedés nélküli létezés, azaz a Létezés lehetőségét. Az előadás alatt végigutazunk a két mítoszon és azoknak a mindennapokban is alkalmazható gyakorlati bölcsességén.

Az előadásomat Pozsgai Nikoletta előadása követi, aminek azért örülök nagyon, mert segít abban, hogy megtanuljunk a karmára büntetés helyett lehetőségként tekinteni:

A transzformáció rögös és könnyed útjain

Áttekintés az emberi fejlődés útjairól, a karma valódi jelentéséről, a tapasztalat törvényéről, a sors traumák miértjeiről-szükségszerűségükről avagy elkerülhetőségükről. A szenvedés lehetséges és sokak által járt út, de VANNAK más utak is. Vannak szelíd sors-oldó módszerek és vannak örömteli lehetőségek…és legfőképpen VAN szabad választásunk, hogy melyik úton járunk. Az előadás iránytű és gyakorlati útmutató az élethez és a kozmosz törvényeihez.

A délután pedig azért lesz nagyon izgalmas, mert meg is jelenítjük Inanna mítoszait. A pillanat dönti majd el, hogy ki milyen szerepet játszik, hogyan kapcsolódik az a saját életében működtetett mintákhoz, és hogyan lehetne másképpen, „gyönyörködősen” csinálni:

Inanna Kertje Szertartás

Rituális formában közösen megjelenítjük az ősi sumér eposzokat, így belülről átélve a nap tanításait, felismerve az életünk drámáiban játszott szerepeinket, és az azokból való kilépés lehetőségét.

A szertartást aztán továbbvisszük és a kertben gyönyörködős „Inanna módszert” kipróbálhatod saját életed eddig problémás területeinek alkalmazásában is.

Az előadásokra, a szertartásra és a gyakorlatra Pozsgai Nikolettával közösen tartott egynapos programunkon kerül sor:

Transzformáció Másképp – Tudattágító Nap Pozsgai Nikolettel és Veres Krisztával

2011. november 20. 10:00-17:00

 

10:00-11:15  Veres Kriszta előadása: Visszatalálás a soha-el-nem-vesztett Édenkertbe

11:30-12:45  Pozsgai Nikoletta előadása: A transzformáció rögös és könnyed útjain

12:45-14:00  Ebédszünet

14:00-15:30  Inanna Kertje Szertartás

15:30-17:00  „Inanna módszer” a gyakorlatban

A „Transzformáció Másképp” Nap részvételi díja 10 000 Ft. Jelentkezéshez küldd el nekem a TRANSZFORMÁCIÓ szót, a nevedet, a telefonszámodat és a címedet: jelentkezem@vereskriszta.com

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta