Nálam járt az egyik barátom a barátnőjével és egyszer csak közölte, hogy október óta elhagyta az inzulint. A barátom ugyanis cukorbeteg. A barátnője kicsit megrettenve mondta, hogy erről azért mégis konzultálnia kellene orvossal. Az én fülemben viszont visszhangzott Palya Bea egyik dalának ez a sora visszhangzott: „a doktor úr honnan tudja?”

A dal a szüléshez kapcsolódik, és a kérdés arra vonatkozik, hogy mitől tudja jobban az orvos, mint a nő, hogy hogyan kell szülni. Arról énekel Palya Bea, hogy ha a test tudta mit kell tennie, amikor a kisbaba megfogant, akkor miért ne tudná, hogy mit kell tennie akkor, amikor a kisbaba ideje eljött a születésre. Én nagyon szeretem ezt a dalt, ha akarod, hallgasd meg te is:

Ez a dal a szülésről szól, de számomra sokkal többről. A testemről és a testemmel való kapcsolatomról. Miért tudná más jobban, hogy mire van szüksége a testemnek, mint én magam? Miért értené jobban más a testem üzeneteit, mint én magam?

Allergiás vagyok a kukoricára, de néha összetalálkozom vele, amikor liszt vagy szirup formájában belecsempészik valamibe. Néhány évvel ezelőtt olyan kenyeret ettem estére, ami ötféle gabonából készült, kukorica is volt benne, de nem tudtam róla. Éjjel ébredtem az allergiás tünetekre, és arra, hogy nincsen nálam kálcium, ami ilyenkor segíteni szokott. Megjelent a pánik, majd a pánikot lecsendesítő lélegzet, és a csendben a testem azt üzente keressek tejet. Találtam, megittam, csillapodni kezdtek az allergiás tünetek. De aztán jött egy nagyon erőteljes hasi görcs, nem tudtam mozdulni a fürdőszoba padlójáról. Újabb pánik, majd a lélegzet, és a lélegzetben a belső csenddel való összekapcsolódás. És a csendben a testem újra megmondta mit tegyek. Mélyen a hasamba lélegeztem, és masszírozni kezdtem azt, megengedve az ujjaimnak, hogy rátaláljanak a pontokra a hasamban, az oda kívánkozó mozdulatra és a masszírozás ritmusára. Tíz perc múlva minden rendben volt.

A barátom októberben elhatározta, hogy elhagyja az inzulint. Mert októberben volt egy békés tüntetés, ahol a hadsereg lemészárolt majd negyven fiatal tüntetőt. A barátom látta a barátait meghalni, látta a testeket a hullaházban, és abban a pillanatban úgy döntött, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy tűvel döfködje önmagát. Élni akar, valódian, mindent megélve, és nem érdekli tovább az inzulin, ha eljött az ideje, úgyis eltávozik, ha meg nem, akkor nem.

Kérdeztem, hogy érzi magát azóta. Azt mondta, hogy néha-néha elfárad, de nem különösebben gyakran. Elmeséltem neki, hogy találkoztam valakivel, akinek rákgyanús tumor volt a méhében, de sosem ment vissza a vizsgálatra, hanem elhatározta, hogy megéli az élete teljességét minden pillanatban. Így tett, másoknak való megfelelés helyett valódivá vált. A tumor eltűnt, és nemsokára egy éves lesz a kisfia (a diagnózisban az szerepelt, hogy legjobb esetben sem lehet gyermeke).

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenképpen kerüld el az orvosokat. Miért tennéd. Lehet, a te belső hangod éppen oda vezet, hogy menj el az orvoshoz, kérj segítséget. Sokkal inkább arról beszélek, hogy alakíts ki bensőséges kapcsolatot a testeddel, és bízz a vezetésében.

Ha szeretnél visszatalálni a testeddel való bensőséges kapcsolatba és az EGÉSZ-ségbe, akkor várlak Téged májusban újra induló online kurzusomon, amelyre március 31-ig kedvezményes áron jelentkezhetsz:

EGÉSZ-SÉG Online Kurzus

21 napos kurzus testi és lelki jóllétedért

indul: 2012. május 7-én

ALAP CSOMAG: 21 nap ­* három meditációs hanganyag * 3 tanítás * 3 gyakorlat * 21 napi megerősítés

Amikor megjelenik az életedben a betegség, azt kezelheted többféleképpen. Megpróbálhatod megszüntetni – ezt tette az emberiség hosszú ideig -, vagy felismerheted, hogy a minden diszharmónia csak annyit jelez, hogy elvesztél egy kicsit az illúziók világában, és elfelejtetted a magadban hordozott Teljességet. Önmagad Teljességének felismerése és a Teljességeddel való azonosulás az EGY-ség. Ez maga a gyógyulás, mert az EGY-ben feloldódik a szétválasztottság, a Teljesség magába öleli a kiszakadt részek illúzióját.

Ha már megjelent az életedben a betegség, akkor ez a kurzus abban segít, hogy a betegséggel szembeni harcban való elmerülés helyett az EGÉSZ-SÉGEDET válaszd.

Ha nincsen fizikai tüneted, akkor ez a kurzus abban segít, hogy ne is produkálj ilyet, hanem inkább magadévá tegyél egy olyan hozzáállást a testedhez, és az életedhez, amelynek alapja az, hogy TELJES és EGÉSZ vagy Önmagadban.

Az EGÉSZ-SÉG Online Kurzus ALAP CSOMAGJÁNAK részvételi díja 6600Ft. KEDVEZMÉNY! Március 31-ig azon az áron jelentkezhetsz, amit most 3000Ft és 6600Ft között jó szívvel ki tudsz fizetni!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/egesz-seg-online-kurzus/

A testem a barátom és nem egy ismeretlen aknamező, amelytől félni és tartani kell. Az emberiség hosszú-hosszú ideje így kezeli a testét, de ez nem azt jelenti, hogy benne is kell maradnunk ebben a kollektív mintázatban. Hiszen az égvilágon semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy félelem helyett szeretettel kezeljük a testünket, annak funkcióit, és tüneteit.

Néhány napja a barátom ismét nálam járt, és azt mondta, hogy jól megjegyezte a mondataimat. Újra és újra eszébe jut azóta, hogy a teste a barátja, bízhat benne, és bízhat abban, hogy ha valódian él, a Lelkét követve, minden rendben lesz a testével is. És azóta még jobban érzi magát, és egyre kevesebb benne a fáradtság.

Gabrielle Roth azt írja egyik könyve bevezetőjében: „Ebben a könyvben arra akarok fókuszálni, hogy hogyan érheted el a Lelked a Testeden keresztül. Nem a Tested ellenére, vagy a Tested helyett, hanem a húson keresztül, ami meghatározza a létezésed a valóság ezen szintjén.” Én most egy hasonló megtapasztalásra hívlak! Megélni a Lelked a Tested Templomában:

 „A TESTEM TEMPLOM” –  Táncmeditációs Szertartás

2012. május 7. 18:30-21:30

„Testük volt a lélek bejárata, ösvény az Isteni részükhöz és én megérintettem energia-központjaikat gyengéd, gyógyító érintéssel. Elfeledték már, hogy milyen az, amikor a tudatosság irányít és milyen az, amikor test, érzelem, elme és szellem egyensúlyban rezeg. Azt tanulták, hogy az elmével irányítsanak, ezért rezgéseik nem tudtak kiegyenlítődni, ez okozta a félelmet és elválasztottságot, ez jelent meg a testükben betegségként és ezért jöttek hozzám. Előhívtam belőlük az életet, ez elmosta a félelmeket, egyensúlyt teremtett a különböző szintek között és a rezgések kiegyenlítődtek. A létezés mintázatának áramlását leheltem bele a sejtjeikbe, úgy, ahogy tanultam. Előhívtam belőlük a FÉNYT és az ÉLETET.” (Flo Aeveia Magdalena, Emlékszem az Egységre, Mária Magdaléna története)

Azzal utazunk a szertartáson, amiről Magdaléna beszél, amivel ő segítette a hozzá fordulókat. De tesszük ezt most úgy, hogy Te Magad leszel az, aki mindezt megteszed saját magaddal.

A szertartás részvételi díja 4500 Ft. KEDVEZMÉNY! Te részvételi díjad csak 2900Ft, ha március 31-ig bejelentkezel és benne vagy az első tíz főben!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/szertartasok/a-testem-templom-tancmeditacios-szertartas/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta