„Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!… Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél… Légy nyitott, ki tudja… becsaphat a villám (Meet Joe Black)” 

Ide hívunk! A szerelmes megszállottságba és a szenvedélybe, ahol elmosódnak a határok és ahol feloldódsz a végtelenben:

Szerelem Örvény”

Táncmeditációs Szertartás Szentesi Szilviával és Veres Krisztával

2011. november 11. este 8:00-este 11:11

A gyorsuló idő örvényében élünk. Ám nem mindegy, hogy értetlenül, tehetetlenül sodródunk ezzel, árral szembe rúgkapálunk, vagy élvezetet találunk a gyorsulásban. Én egy ideje megadtam magam az örvény erejének, folyamatosan engedem el a kapaszkodóim, engedem el az árral szemben evezés kényszerét. Azt tapasztalom, hogy csodálatos érzés engedni azt, hogy az életem a titkos, szerelmetes vágyaim szerint formálódjon. Jó dolog magam mögött hagyni az erőlködést, az irányítást, a kontrollt, és esélyt adni annak, hogy kibontakozhasson valami, ami túlmutat az ego törekvésein.

 Mert amikor odaadom magam az örvénynek, akkor mindig több leszek, mint ami/aki az evezőket markolta görcsösen. Amikor beleolvadok az örvény kínálta szédületbe, akkor az történik, hogy megengedem, hogy az legyen, amire igazi önvalóm vágyik. Ilyenkor összhangba kerülök azzal a valakivel, aki igazán vagyok, aki eddig a megadásig nem igen kapott figyelmet.

 Az örvény szédület, aminek a sodrásában semmivé válnak a kifogások, a meggyőződések és az ítéletek. Az örvény révület, aminek a csendjében hallhatóvá és láthatóvá válik az, ami igazán fontos. Az örvény eksztázis, amikor ajándékul kaphatjuk a felszabaduló lélek és test katarzisát. Az örvény a halál és a születés metszéspontja, a táguló jelenlét, a pillanatba való megérkezés. (Szentesi Szilvia)

 Egy ideje csak hagyom, hogy vigyen az életerő sodrása. Nem kitalálom a különböző work-shopokat és szertartásokat, hanem rájuk csatlakozom, amikor az atomok táncából előbukkannak. Amikor Szilvi kimondta, hogy Szerelem-Örvény máris repülni kezdtem, a szóból kiáradó energia magával ragadott és én örömmel adtam oda magam a pörgésnek.

 Hiszen ismerem ezt a pörgést, egy éve köszön vissza a különböző programjaimon és egy éve kísér Rumi és más szufik verseiben. Másra sem vágyom, mint minden pillanatot abban a pörgésben tölteni, ahol egész lényem együtt táncol Isten fényével. Hová visz a pörgés, a szerelem-örvény? Oda, ami túl van jón és rosszon, oda, ahol találkozni tudok Magammal és Veled.

 A szufiktól kaptam ajándékba a három pillangó meséjét: „Az emberek ebben a világban olyanok, mint a három pillangó a gyertya lángja előtt. Az első közelebb repült a lánghoz és azt mondta: Tudok a Szerelemről. A második megérintette a szárnyával a lángot és azt mondta: Tudom, hogy a Szerelem tüze égetni tud. A harmadik a láng szívébe vetette magát és elégett. És csak ő ismeri az igazi Szerelmet.” (Farid al-Din Attar)

Én a harmadik pillangó akarok lenni életem minden pillanatában. Vágyom, hogy vigyen az örvény és vágyom, hogy elégessen, majd új életre szüljön a szenvedély. Mert enélkül csak félig élek. (Veres Kriszta)

A „Szerelem Örvény” programunkon a három pillangó meséjét követve, szimbolikus állomásokon töltekezünk, majd áttáncoljuk magunkat a szerelmes létezésbe, megadjuk magunkat a szerelem örvényének. A szerelmes létezés, a szerelemben létezés maga. Lehetséges ez? Lehetséges folyamatosan szerelmesnek lenni? Igen, lehetséges! A szerelmes „üzemmódban” élő lényt folytonosan áthatja a lelkesültség, a szenvedély és az inspiráció, függetlenül attól, hogy éppen jó vagy rossz napja van.

 Szerelemre hangolva, szerelmesen táncolva életünk kertje kivirágzik, erőfeszítés nélkül valóra válhat az, amire lelkünk mélyén igazán vágyunk. Lehet, ez egy ölelő kar, egy beteljesült szerelem, lehet ez a jólét áldása, lehet a szabadság mámora, bármi… Mert minden, ami emberi jó, és minden, ami emberi gyönyörűség! Végül a szerelem örvény elvihet a mindenben való szerelmes gyönyörködés mámorába, ami maga a meditáció.  Ahogy Osho írja: „A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen.”

 A „Szerelem Örvény” program egy különleges meditáció, mesés elemekkel, szufira hangolt táncokkal és az érintések megnyílásba hívó varázslatával. Meditáljunk együtt november elsején, ezen a különleges napon. Az évnek ezen az estéjén megnyílik a másik valóságba vezető kapu. Megnyílik a lehetőség a dimenzió váltásra életeinkben. Félelmeinkkel szembenézve meghozhatjuk a döntést, választhatjuk a szerelmes létezés csodáját!

 A „Szerelem Örvény”  Táncmeditácós Szertartás részvételi díja 5 000 Ft.

Jelentkezéshez küldd el nekem az ÖRVÉNY szót, a neved, a címed és a telefonszámodat: jelentkezem@vereskriszta.com