Ünnep szavunk eredeti jelentése Szent Nap. Nem mindig tudtam ezt, csak a hiányt éreztem. Azt, hogy nem így szeretnék ünnepelni. Sőt sokáig haragudtam is a naptári ünnepekre, mert akadályt jelentettek abban, hogy tovább száguldjak éppen aktuális terveim megvalósításában, hiszen az alkalmazottaknak járt az ünnepi szabadnap és ők éltek is vele.

Hosszú ideig azt sem értettem, hogy mitől is fontosak ezek az ünnepnapok, amiket én teherként viseltem, hiszen folyton félbe kellett miattuk szakítanom az éppen aktuális alkotási folyamatot, és ráadásul annyi társadalmi, családi elvárás kapcsolódott ezekhez az ünnepnek titulált szabadnapokhoz, hogy már rájuk gondolni is iszonyatosan nehéz volt, megfelelni nekik pedig szinte lehetetlen. Legalábbis én nem tudtam, néha próbálkoztam, de szinte mindig megerőszakoltnak éreztem magam és már alig vártam a szabadnap-ünnepnap végét, a fellélegzést, aminek könnyedségében végre újra kitárhattam a szárnyaimat.

Az ünnep szentségét akkor kezdtem megérezni, amikor a természet fordulását, a napéjegyenlőségeket, napfordulókat és a közöttük lévő időszakot megfelező napokat kezdtem ünnepelni. A Hold változó arcához kezdtem kapcsolni az ünnepi pillanatokat, amikor érdemes megállni. A lelkemben ébredő hívást követve tártam ki magam azoknak az ünnepnapoknak, melyek SZENT NAPOK már évezredek óta. SZENT NAPOK, amikor együtt áramlik és táncol ember és természet, víz és tűz, föld és csillag, tudatos és tudattalan, jelen és elmúlt, kívül és belül.  SZENT NAPOK, melyeknek dallamában az élet igenlése, az élet gyönyörűsége és szentsége énekli felénk őseink himnuszát.

Miután felfedeztem a számomra fontos ünnepeket, már könnyedebben tudtam kapcsolódni a hagyományos ünnepekhez, például a unnep1Karácsonyhoz is. Megtaláltam mit adnak nekem, és azt kezdtem ünnepelni. Lefejtettem az elvárásokat, és megfelelés helyett választottam a szívbéli jelenlétet. És azóta bármilyen ünnephez – nekem új ünnepekhez is – tudok hasonlóan szívből kapcsolódni és kitárni magam az ajándékokra, amiket adunk és kapunk.
Nemsokára itt a Karácsony, már áthatja a levegőt a készülődés.

És mi is a készülődés? Az ünnepre való készülődés hangolódás, ahogyan újra kell hangolni olykor a zongorát úgy kell ilyenkor finomabbra hangolni a saját lelkünket is. Kilépve a rohanásból átlépünk ilyenkor a belső csendességbe, és ebből a csendből lassan tágulni kezd a magunkban hordozott szakrális tér, és ezt a teret tudja betölteni a jelen lévő energiák áramlása, a föld dallama, az ősök lépteinek hangja, az univerzum zengése és az EGY ölelése.

Ilyenkor kitárul az elveszettnek hitt Édenkert kapuja, és mi rádöbbenünk, hogy az, amit elveszettnek hittünk mindig is jelen volt, csak nem vettük észre. Ilyenkor megnyílik a Duna vize és lecsendesülő hullámok mögül előbukkan Tündérhon arany-szigete. Ilyenkor képesek vagyunk megidézni Avalon bárkáját, szétválasztani a ködöt és belépni Avalon Szigetének halványlila ragyogásába.
Mert mindezt a szívünkben lakik, és ami bennünk lakik, az nem tud elveszni, soha senki nem tudja tőlünk elvenni, hiszen a miénk már az idők kezdetétől. Avalon édenkertje a lelkünk tiszta és örök esszenciája, a bennünk élő láthatatlan csoda, amit az ünnep megélésével, a mindennapok SZENT NAPPÁ változtatásával láthatóvá tehetünk.

Hívlak Téged közös ünnepi hangolódásra, ha szeretnél ezekkel az érzésekkel lépni Karácsony Ünnepe felé:

ADVENT Hanganyagok

Négy hanganyagot kapsz, Advent négy vasárnapján. Mindegyik hanganyag egy belső gyertya, amely Fényt, Csendességet és Teret gyújt benned a karácsonyi őrület közepette. Belső gyertyák, melyek fényében megfürödve kitárt Lélekkel léphetsz az ünnepi kapcsolódások felé.

A hanganyagok kedvezményes díja 1600Ft, ha megrendelésed és átutalásod megérkezik november 25-ig.

Megrendeléshez töltsd ki az alábbi űrlapot:


Hogyan szólíthatlak: *
Email címed: *
Teljes neved:

*
Telefonszámod:

*
Pontos címed:

*