Néhány éve az egyik ismerősöm beszélt nekem egy könyvről, aminek a címe Szavakkal verve és a szavakon, beszéden keresztül megnyilvánuló erőszakról szól. Nincsen szükségünk arra, hogy mást tegyen rajtunk erőszakot a szavaival, meg tesszük azt mi magunk. Legtöbbször nem is vagyunk tudatában annak, hogy hányféle módon. Egy kis odafigyeléssel mindezt megváltoztathatjuk, és megtanulhatjuk a szavainkat úgy használni, hogy az áldás legyünk saját magunk és mások számára is.

Louise L. Hay azt írj: “Egyszerű. Minden gondolat, amit gondolsz és minden szó, amit kimondasz, teremti a jövődet.”

Amikor vered magad – vagy másokat – a szavaiddal olyan életet teremtesz, ami miatt általában panaszkodni szoktál. Amikor a szavaiddal áldod magad – és másokat – olyan életet teremtesz, amiben jóleső létezni.

Tegnap este meglátogattam az egyik barátnőmet, akinek születésnapja volt. Az előző két napban csak azt hallottam tőle, hogy mennyire fáradt, mennyire minden baja van a testének, milyen rendetlen a lakása, és különben is milyen egyedül van. Amikor azt javasoltam neki, hogy ünnepeljünk, ő azt mondta, hogy nincs mit ünnepelni egy újabb elvesztegetett éven.

Nagyon találékonyak tudunk lenni abban, hogy hogyan ássuk alá a saját életünket saját magunk ócsárlásával. Én éveken keresztül tudtam ezt a mintát működtetni. Valahányszor nem sikerült valami, magamba zuhantam és elkezdtem azt cifrázni, hogy miért nem érek semmit, és miért vagyok teljes csődtömeg. Hasonlóan ahhoz, ahogy a barátnőm tette. Ismerős? Te is csinálod ezt?

Ok. Ilyenkor általában az a következő mondat az az emberektől, hogy de hát ez van, ez a valóság. Tényleg. És hogyan tudna más lenni, amikor mi a szavainkkal – gondolatainkkal, érzelmeinkkel, ezek mind erőteljesen kapcsolódnak egymáshoz – folyton ezt teremtjük. Évek óta tudom, hogy az energia a gondolatot, a szavakat, az érzelmeket követi. Mégsem voltam sokáig ebben elég tudatos. Egyszer csak két évvel ezelőtt felébredtem. A húgom ébresztett fel, mert elege lett a panaszkodásomból és egyszer csak megkérdezte: Miért gondolod, hogy bármi változni fogsz, amíg így beszélsz magadról és az életedről? Ez a mondat fejbekólintott és felébresztett.  És te is felébredhetsz! Csak egy kis odafigyelés a gondolataidra és szavaidra, és a változás máris elindul.

Tegnap este megérkeztem a barátnőmhöz, beszélgetni kezdtünk, és volt egy pillanat, amikor azt láttam, hogy teljesen szürke a feje, eltűntek a szürkeségben az arca kedves vonásai, és előtűnt a fizikai mögötti energia-állapota, ami az arcát egy szétfolyó, szürke halál-fejjé változtatta. Nálam voltak a születésnapi ajándékai és útközben már megszületett bennem az a kis szertartás, amivel szerettem volna neki az ajándékokat átadni. És leginkább azt szerettem volna átadni, hogy lehet másképpen. Szerettem volna őt átvezetni abba az erőbe, hogy másképpen bánjon saját magával, hogy saját maga ócsárlása helyett tudjon most már áldás lenni saját magának. Nagyon egyszerű szertartás volt, rövid, de mégis hatalmas változást hozott. Érezni lehetett, ahogy felszabadul a tér körülöttünk azzal, ahogy ő hátrahagyja a szenvedés-történeteit és megérkezik önmaga csendjébe, ahol a Fénye lakik. És abból a Fényből más szavak születtek, belenézett a tükörbe is ki tudta mondani az új szavakat, amik arról meséltek, hogy miért csodálatos ő és a létezése. A kimondott szavak után sírni kezdett, és én hagytam, éreztem, hogy a könnyei elmossák a szürkeséget, amivé a negativitással az energia-rendszerét változtatta. És amikor újra ránéztem Fény foglalta koszorúba az arcát, amely félórája még ragacsos szürke masszaként folyt. Áldás volt jelen. És ez az áldás belőle áradt ki. Én csak kinyitottam a kaput arra a helyre, ahol ő ezt az áldást magában hordozza.

Benned is ott van ez a hely, ahol az áldás lakik. Benned is ott laknak a szavak és történetek, amikkel áldást hozhatsz az életedbe. És benned van az erő is arra, hogy ezt megtedd. És ide nyitunk kaput ezen a szertartáson:

Temetési Szertartás az Istennő Templomban

2011. november 10. 19:00-21:30

November 4-ig még kedvezményes áron (2500Ft) jelentkezhetsz!

Jelentkezéshez és részletes információért ide kattints!

És benned lakik az a képesség is, hogy az áldást, amit behívtál az életedbe engedd megtörténni. Az új történeteid egy új valóság felé visznek. DE! Engeded-e történni a Változást. Erősödj meg a bizalomban, hogy jó helyre visz:

„Engedd el az Evezőket!” – MEGENGEDÉS EST

2011. november 17. 18:00-22:00

Öt fő tud még a kedvezményes áron jelentkezni (2500Ft)!

Jelentkezéshez és részletes információért ide kattints!

És ha szeretnél segítséget abban, hogy az életed szenvedéssel-teli bukdácsolás helyett a folytonos változással való örömteli együtt-áramlás legyen, akkor ajánlom neked az újra induló Online Év-Kör Kurzust:

Online ÉV-KÖR Kurzus

indul: 2011. november 11-én

12 hónapon át tartó izgalmas utazás önmagunk csodája felé a természet iránytűjének segítségével

November 4-ig azon a részvételi díjon jelentkezhetsz, amit most 3000Ft és 7000Ft között jó szívvel ki tudsz fizetni!

Jelentkezéshez és részletes információért ide kattints!

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta