A valóság a tudatos és tudattalan meggyőződéseid halmaza. És minden meggyőződésed egy sokszor elismételt gondolat. Az emberiség nagy része többezer éve egy olyan történetből származtatja magát, ami a földi életet szenvedésként írja le. Örökös küzdelemként, amiből csak a földi lét megszűnése hoz feloldást, csak a test elhagyása nyitja ki a kaput az örökös jóllétre. De ez is csak egy sokszor elismételt gondolat és nem tény.

„Az asszonynak ezt mondta: Igen megnövelem terhességed fájdalmát, fájdalommal szülöd gyermeked, mégis vágyakozol férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad. Az embernek pedig ezt mondta: Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél, legyen a föld átkozott miattad, fáradsággal élj belőle egész életedben! Tövist és bogáncsot hajt neked, és a mező növényét eszed. Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél. Bizony por vagy, és vissza fogsz térni a porba!” – mondja az Ószövetség. És ezt a történetet magáévá tette a zsidó, a keresztény és az iszlám vallás is. A budhhizmus szintén arról beszél, hogy az inkarnációkban a szenvedés köreit járjuk végig, amíg meg nem érik a lélek arra, hogy megtanulta minden leckéjét és megpihenhet a megnyilvánulatlanban.

Tudod mit jelent mindez? Azt, hogy az emberiség azt a történetet ismételgeti  sok ezer éve, hogy a szenvedés, küzdés kikerülhetetlen, amíg testben élsz. Ez van benne a kollektív tudattalanban. És ez teremti azt, amit valóságnak nevezünk. És ezt a mai spirituális tanítások is tovább viszik. Lépten nyomon belebotlom abba, hogy terapeuták, tanítók azt ismételgetik, hogy a valódivá válás nehéz, önmagad lényegébe születés küzdelmes elengedések és újjászületések sorozata, ha a sorsod szerint akarsz élni, akkor sok nehézséget kell vállalnod stb. Én is ismételgettem ezt a hitrendszert évekig, majd egyszer csak felébredtem arra, hogy ez csak egy hitrendszer és nem tény. És, ha nincsen kedvem már ehhez, akkor csinálhatom másképpen is.

„Amikor már nem bírod a szenvedés vég nélküli köreit, elkezdesz fölébredni…Ha már felébredtél, akkor nem veszel el a gondolkodásodban, hanem felismered, hogy „Amikor már nem bírod a szenvedés vég nélküli köreit, elkezdesz fölébredni…Ha már felébredtél, akkor nem veszel el a gondolkodásodban, hanem felismered, hogy te a gondolkodás mögötti tudatosság vagy.” (Eckhart Tolle) – írja Tolle Új Föld című könyvében.

Rúmi pedig ezt mondja: „Nem származom Ádámtól és Évától, és semmilyen más teremtés-történetből. Helyem a helynélküli, nyomom a nyomtalan. Sem test, sem lélek nem vagyok. A Szeretetthez tartozom és látom a két Világot EGYnek.”

Tolle és Rúmi ugyanarról beszélnek. Azonosíthatod magad darabokra szakított, szenvedés-körökbe ragadt emberi önmagaddal, vagy felébredhetsz a Végtelen Tágasságra, ami valójában vagy. Felébredetsz arra, hogy azonos vagy a Forrással, Ragyogás vagy, Szeretet vagy, és ezáltal kiléphetsz a szenvedésből, és beengedheted a Paradicsomot az életedbe most, ebben a pillanatban.

Sok embert felbőszít, amikor arról beszélek, hogy a fájdalom, a nehézségek, a szenvedés szabadon választott. De az. Minden megtapasztalásunk szabad választás. Vannak az életben mindenféle történések, de az, hogy azokat hogyan látjuk, hogyan éljük meg és mivé válunk bennünk, az csak rajtunk múlik.

Kell-e szenvedni az élet változásaiban, nehéz-e a felébredésünk? Igen, amíg azt ismételgetjük, hogy ezt csak így lehet. Könnyű-e az élet, lehetünk-e folyamatosan boldogok és szárnyalóak? Igen, ha ennek lehetőségét beengedjük.

Senkitől sem szeretném elvenni a szenvedést. Az is csak egy tapasztalás, az is szép tapasztalás, én is szerettem évekig. De most már mást szeretek és tapasztalok. És, ha benned is van vágy arra, hogy mást tapasztalj, mert meguntad a szenvedéssel telit akkor gyere el november 20-án Pozsgai Nikolettával közös izgalmas napunkra. Mitől izgalmas ez a nap? Számomra attól, hogy a napot Inanna mítoszainak közös megéléseivel zárjuk, és ezáltal mély személyes élményt kapunk arra, amiről Tolle így ír: „Te a gondolkodás mögötti tudatosság vagy.”

A gondolataid, és hitrendszereid mögötti tágas térbe utazunk november 20-án. November 10-ig még kedvezményes áron jelentezhetsz:

Transzformáció Másképp – Tudattágító Nap Pozsgai Nikolettel és Veres Krisztával

2011. november 20. 10:00-17:00

Program:

10:00-11:15  Veres Kriszta előadása: Visszatalálás a soha-el-nem-vesztett Édenkertbe

11:30-12:45  Pozsgai Nikoletta előadása: A transzformáció rögös és könnyed útjain

13:00-14:00 Kérdezz-felelek

14:00-15:00 Ebédszünet

15:00-17:00  Inanna Kertje Szertartás

A „Transzformáció Másképp” Napról további információt ide kattintva találsz!

A „Transzformáció Másképp” Nap részvételi díja 10 000 Ft. KEDVEZMÉNY! November 10-ig kedvezményes áron (8 000FT) jelentkezhetsz!

Jelentkezéshez küldd el nekem a TRANSZFORMÁCIÓ szót, a nevedet, a telefonszámodat és a címedet: jelentkezem@vereskriszta.com

És egy szertartás, ahol eltemetjük az eddig ismételgetett személyes történeteinket, és választunk helyettük jobban tetszőt, jobb érzést okozót:

Temetési Szertartás az Istennő Templomban

2011. november 10. 19:00-21:30

November 8-ig még kedvezményes áron (3 000Ft) jelentkezhetsz!

Jelentkezéshez és részletes információért ide kattints!

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta