Vannak olyan élethelyzetek, amiket emberi erővel nem lehet feloldani, megoldani. Van, amikor úgy érezzük, hogy annyira összecsapnak a fejünk felett a hullámok, hogy az elme nem látja a kiutat. KIÚT mindig van. De ahhoz, hogy megjelenjen, át kell helyeződnünk az elme fölé, és lehetőséget kell adnunk annak, a magasabb tudatállapotnak, melyet nevezhetünk Istennek is.

Nemrég beszélgettem az egyik barátommal, nagyon kilátástalan helyzetben van, annyira az, hogy ha logikus, elméből születő megoldást keresnék, akkor én is kudarcot vallanék. Tudom, hogy a helyzetéből van kiút, és azt is tudom, hogy az egyszerűen meg fog születni, ha ő elenged mindent, és rábíz mindent a szeretetre.

A barátom szerelmes, és a szerelme más vallású, akkor házasodhatnának össze, ha ő megváltoztatja a vallását, de akkor a családját kiközösítenék. A szülei előtt nyilvánvalóvá vált a szerelem, és most a családja szomorú, van, aki a megbetegedésik elkeseredett. Ő pedig őrlődik, tudja nincsen más választása, mint a szíve követése, de közben nagyon bántja, hogy szenvedést okoz a szeretteinek.

Lehetne elemezgetni, hogy ki hogyan reagálhatna másképpen, de valamiért nem tudnak. A barátom nem látja, hogy fog ez a konfliktus valaha is feloldódni. Azt javasoltam neki, hogy kérje meg az édesapját, hogy imádkozzanak együtt kiut1megoldásért. Ez itt aránylag könnyű, mert élő az emberek vallása, így az ima a mindennapok része. De számukra mégsem, mert gyermekkora óta nem imádkoztak együtt, és nagyon különböznek egymástól. De megpróbálja.

Rumi azt mondja: “Túl azon, mi helyes és helytelen, van egy TÉR. Ott találkozom veled.”

Amikor benne maradunk a különbözőségeinkben és onnan akarjuk feloldani a helyzetet, ami amúgy is a különbözőségeinkből született, általában a lehetetlenbe vágjuk a fejszénket. De, ha kilépünk a különbözőségekből, akkor átkerülünk egy olyan térbe, ahol az energiák kisimulnak.

Decemberben hozzám látogató magyar párral és anyukámmal meglátogattuk Kairó legrégibb mecsetjét. Itt kivételesen a nők is bemehetnek a férfiak részlegébe. Be is mentünk, és megszólított minket egy fiatal férfi, beszélt a mecsetről és az Iszlámról. Nagyon szépen. Kiderült, hogy Szalafi, de amikor az Iszlámról beszélt nem a fanatizmus jött át, hanem a fényesség. Majd valahogy a forradalomra, és az aktuális helyzetre keveredett a szó, nagyon nem voltunk egyet értésben, mert ő a kormányzó hatalom szempontjából nézte a történéseket, én meg a forradalmárokéból. Gyorsan olyan lett közöttünk az energia-mező, mintha számtalan éllel lett volna tele. És egyre több lett az él. Akkor azt kértem tőle, hogy hagyjuk abba és inkább énekeljük együtt a Koránt. Leültünk mindannyian a szőnyegre, ő előénekelte a Korán első szúráját, mi pedig utána. Egyre többen csatlakoztak hozzánk, és egy pillanat alatt eltűntek az élek abban a szeretet-térben, ahová az ének és a közös szándék vitt minket. Gyönyörű volt.

A kilátástalan helyzeteinket, a problémáinkat elmével hozzuk létre, ezért a kiút nem a gondolkozásból születik meg, hanem a szeretetbe való visszatalálással.

A probléma, kilátástalan helyzet mindig elakadás az energiák szabad áramlásában. A szeretet feloldja a gátakat és visszahelyez a Forrásból áradó energiák áramlásába, azok pedig mindig a kiteljesedő és növekvő jólét felé visznek.

Kívánom mindannyiunknak problémás helyzeteinkben az erre való emlékezést és a szeretetbe való visszatalálást!

Ha szeretnél ehhez módszert is, akkor ajánlom figyelmedbe azon meditációs gyakorlataimat, melyek ebben segítenek és melyeket MA ÉJFÉLIG (hétfő) még kedvezményes áron rendelhetsz meg:

Visszatérés a Szeretetbe – 11 általam kipróbált és használt meditációs gyakorlat a szeretetben való megpihenésre

A 11 meditációs hanganyag ára csak 2200Ft, ha április 29-ig megrendeled őket! (Az első hanganyagot május 12-én küldöm ki)

MEGRENDELÉSHEZ IDE KATTINTS!