“Az elhatározás csak a kezdet. Az embert, amint határoz, nagy erejű áramlat ragadja el, és olyan helyre sodorja, ami a döntés pillanatában eszébe sem jutott.” Paulo Coelhotól származik ez az idézet és nagyon tetszik. Tényleg így van. Megfogalmazunk egy szándékot, hívunk egy vágyat és ez máris elindítja az áramlást, ami elragad és visz minket a kívánt felé. És közben az áramlás ereje megszabadít minket az összes nehezéktől, ami addig akadályozott a vágyott fizikai tapasztalásában.

Emlékszel a meséinkre, melyek a királyfiról szólnak, aki elindul, hogy megszerezze a megszerezhetetlennek tűnőt? Megy, mendegél, és előbb utóbb összetalálkozik az erdő mélyének vén banyájával. A banya ármánykodik mindenfélét a hősünk ellen, de hősünk mindenféle próbát kiáll, és a végén Valódibb Hősként megy haza, mint ahogy elindult.

Mindkét történet az életünk transzformációs, azaz átalakulási folyamatairól beszél. Lehet ez a folyamat számunkra nehéz és küszködéssel teli. De lehet ez a folyamat könnyed és örömteli is.

Az áramlás ereje megszabadít a nehezékeinktől, és ugyanez történik a banya üstjében is, „lefőződik” rólunk a sok felesleges cucc, amivel saját magunkat azonosítottuk. Az átalakulás, amit egy szándékkal, vággyal behívunk az életünkbe, egy idő után elvihet minket oda, ami pont az ellenkező helynek tűnik, mint ahol lenni vágyunk. Ha ezen a ponton az ellenállást és kapálózást választjuk, akkor az egész nehezen megy, és elkezdődik egy szenvedés-történet. De, ha észrevesszük, hogy mindez értünk történik, hogy az, ami ellen tiltakozunk az jó, mert éppen egy olyan kinőtt bőrünk vedlik le rólunk, amire már régen nincsen szükségünk, akkor a folyamatos gyorsan és könnyedén megtörténik, és felragyog a szivárvány ezer színében játszó, ragyogó új „bőrünk”.

Lehet a Banya üstjében főni és fájni, de lehet a Banyával együtt ülni az üst mellett és csak nézni, ahogy a főzetben szétesik a régi és kiemelkedik az új.

A novembert átható energia a transzformáció ereje, és mindazt, amit az évek során megtanultunk arról, hogy hogyan lehet könnyű az átalakulás szeretnék átadni Neked is. Szeretettel várunk Pozsgai Nikolettával közös, következő rendezvényünkre. Néhányan még belefértek az első 15-nek járó kedvezményes árba:

Transzformáció Másképp – Tudattágító Nap Pozsgai Nikolettával és Veres Krisztával

2011. november 20. 10:00-17:00

„Amikor már nem bírod a szenvedés vég nélküli köreit, elkezdesz fölébredni…Ha már felébredtél, akkor nem veszel el a gondolkodásodban, hanem felismered, hogy te a gondolkodás mögötti tudatosság vagy.” (Eckhart Tolle)

Program:

10:00-11:15  Veres Kriszta előadása: Visszatalálás a soha-el-nem-vesztett Édenkertbe

Inanna alászállása az Alsó Világba egy ősi sumér mítosz, ami az évek folyamán rengeteget tanított nekem a transzformáció folyamatáról, és az emberi létről. Az almafa alatt gyönyörködő Inanna mítosza szintén sokat tanított arról, hogy lehet a létezést gyönyörben megélni. Majd egyszer csak a két mítosz összeért és megmutatta a szenvedés nélküli létezés, azaz a Létezés lehetőségét. Az előadás alatt végigutazunk a két mítoszon és azoknak a mindennapokban is alkalmazható gyakorlati bölcsességén.

11:30-12:45  Pozsgai Nikoletta előadása: A transzformáció rögös és könnyed útjain

Áttekintés az emberi fejlődés útjairól, a karma valódi jelentéséről, a tapasztalat törvényéről, a sors traumák miértjeiről-szükségszerűségükről avagy elkerülhetőségükről. A szenvedés lehetséges és sokak által járt út, de VANNAK más utak is. Vannak szelíd sors-oldó módszerek és vannak örömteli lehetőségek…és legfőképpen VAN szabad választásunk, hogy melyik úton járunk. Az előadás iránytű és gyakorlati útmutató az élethez és a kozmosz törvényeihez.

13:00-14:00 Kérdezz-felelek

14:00-15:00 Ebédszünet

15:00-17:00  Inanna Kertje Szertartás

Rituális formában közösen megjelenítjük az ősi sumér eposzokat, így belülről átélve a nap tanításait, felismerve az életünk drámáiban játszott szerepeinket, és az azokból való kilépés lehetőségét.

A „Transzformáció Másképp” Napról további információt ide kattintva találsz!

A „Transzformáció Másképp” Nap részvételi díja 10 000 Ft. KEDVEZMÉNY! Ha benne vagy az első 15-ben a te részvételi díjad csak 7000Ft.

Jelentkezéshez küldd el nekem a TRANSZFORMÁCIÓ szót, a nevedet, a telefonszámodat és a címedet: jelentkezem@vereskriszta.com

És közben van egy ajándék meditációs gyakorlatom is arra, hogy mit jelent csak ülni az üst mellett és figyelni a főzet bugyogását, azaz megengedni, hogy a belső folyamataid egyszerűen kisimuljanak és átalakuljanak:

Ülj le egy besötétített helyen, egy tükörrel a közeledben (lehet ez bárhol, a takaród alatt, sötét szobában, a fürdőszobában, akár odakinn is). Csukd be a szemed, figyeld a légzésed ritmusát, kilélegezve a feszültségeket, gondolatokat, és minden egyes belégzéssel egyre mélyebbre lélegezve magad a sötétségbe. Lélegezz, és engedd meg, hogy kívül és belül körbeöleljen a sötétség, majd egyszerűen csak figyeld az érzéseidet, ne tiltakozz, csak olvadj bele a sötétbe. Maradj ebben az állapotban minél hosszabb ideig.

Majd gyújts meg egy gyertyát, vagy mécsest, ülj oda a tükör elé és nézz bele. Nézd meg, hogy milyennek látod magad, figyeld meg milyen érzések ébrednek benned. És továbbra is csak lélegezz, engedd meg az érzéseket, öleld körbe őket elfogadással, és békével, és csak figyeld, mivé változnak, hová alakulnak. Ne reagálj rájuk, csak öleld őket körbe, tartsd meg őket a jelenléted csendjében, ítéletek nélkül.

És vedd elő ezt a gyakorlatot bármikor, amikor éppen elragad az erős áramlat, melyet te hívtál életre! Előveheted, hogy kisimítsa belőled az ellenállást, és az áramlással szembeni kapálózást.

Szeretnél az életenergia áramlására hangolódva örömmel együtt mozogni az állandó változással? Ebben segít neked nemsokára újra elinduló Online Év-Kör Csoportom. A fenti gyakorlat egy az Év-Kör 40 gyakorlata közül, melyeken egy év alatt utazunk végig. A gyakorlatok hozzá hangolnak az életenergia áramlásához és megtanítanak az életed hullámain lovagolni. November 4-ig azon a részvételi díjon jelentkezhetsz, amit most 3000Ft és 7000Ft között jó szívvel ki tudsz fizetni:

Online ÉV-KÖR Kurzus

12 hónapon át tartó izgalmas utazás önmagunk csodája felé a természet iránytűjének segítségével

indul: 2011. november 11-én

A kurzusról további információt ide kattintva találsz!

Jelentkezéshez küldd el nekem az ÉV-KÖR szót, a nevedet, az összeget és a címedet emailben: jelentkezem@vereskriszta.com

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta