Volt egyszer két barátnő, akik elhatározták, hogy ellátogatnak a bazárba. Így is történt, sétáltak a bazár színes, illatos, hangos boltjai között, és a lábaik egyre szűkebb utcák felé vitte őket. Végül betértek egy egészen apró sikátorba, ami egy ódon mecset falai mellett húzódott meg.

Az egyik üzletből különös, erős illat áramlott feléjük, bekúszott az orrukba, a bőrükbe, és azonnal tüsszögni kezdtek. A tüsszögésre a boltocska belső homályából előbukkant egy mosolygós ember. Nem bírtak ellenállni a kedves invitálásnak, és követték a bolt tulajdonosát a fűszerekkel teli zsákok, és különös tartalmú üvegek között be a félhomályba. Helyi szokás szerint egyszervolt1pillanatok alatt megjelent egy fiú illatos friss mentából készült teával, amit nemsokára követett az édesre ízesített sűrű kávé. Mire a kávéból már csak a zacc maradt, a barátnők teljesen otthon érezték magukat és már nem is csodálkoztak azon, hogy a fűszeresnek hitt férfi egyszerre mágus-gyógyítóvá változott, és a papírra vetett számításaiból mindenféle őket érintő információk bukkantak elő. És nem csak a számításokból, hanem jöttek, áramoltak az információk a fűszerekkel teli üvegek közül. Varázslat lebegett az üzletben, ahogy a kinti alkonnyal felhangzott a müezzin imára hívó éneke…

Ez lehetne egy mese kezdte is, olyan keleti kis-mukkos formában. Csak nem mese. Velem történt, meg egy barátnőmmel. Annyi különbséggel, hogy azért mentünk a bazárba, hogy találkozzunk a férfival. A barátnőm egy ismerőse beszélt róla. Csak amikor elindultunk még azt gondoltuk, hogy egy mecsetbe megyünk, mert egy sheikh-et (muzulmán pap) keresünk. De közben kiderült – amúgy ez olyan tipikusan egyiptomi, meg sem lepődtem rajta -, hogy a férfi egy fűszerbolt tulajdonosa. Egyszerre volt hihetetlen, mókás, és varázslatos. Tényleg olyan tipikusan egyiptomi. Hogy bemész egy fűszerboltba, ahol a csirkéhez összerakott fűszerkeverék üvege mellett ott áll egy másik üveg, amiben tigris-karmok vannak, és a fűszeres, nem egyszerűen fűszeres, hanem ugyanazt a nyelvet beszéli az energiákról, mint mi, olvas az aurádból, ellát változást hozó rituálékkal, amikbe teljesen természetes módon belesimulnak a Korán imái. Ja és ezt teszi úgy, hogy közben be-beesik egy-egy környéken lakó, és fűszert kér hascsikarásra, meg mindenfélére.

Ezért imádom Egyiptomot- többek között -, mert itt a varázslat az utcán lakik és átszövi a mindennapokat.

Bármi előfordulhat. Előkerülhet az utca porában üldögélő varázslóasszony, aki ismeri a kőkori szimbólumokat. Elindulsz egy egyszerű kulturális programra, és egy tüntetés kellős közepén találod magad. Vagy azon veszed észre magad, hogy a dobod hangja vihart kavar a Níluson. Egy sima városnézés közepén ott találhatod magad Kairó egyik leglepukkantabb kávéházában, ahonnan órákig nem tudsz elmenni, mert ott tart az emberek meleg szíve. Majd azon veszed észre magad, hogy megismerkedtél egy őssejt kutatóval, aki mellesleg profin olvas a kávézaccból….

És még sorolhatnám a váratlan varázs-történéseket. De nem teszem. Inkább hívlak, hogy ha vonz ez a mindennapokat átszövő mese-varázs, gyere és tapasztald meg te magad, hogy neked mi nyílik ki és mit jelent az neked.

Júniusban tudok újra egyéneket, párokat, vagy kis csoportot fogadni Egyiptomban Lélek-Utazásra. És a június különleges hónap, mert az Atlantiszi Önvalónk erőinek felébresztése zajlik. Tökéletesen támogató helyszín ehhez Egyiptom. Részletekért IDE KATTINTS!

Egyiptom különleges energiáinak ebben segítő erejét átélheted úgy is, ha éppen most nem tudsz ideutazni. Erről információért IDE KATTINTS!