Kinn aludtunk az erkélyen a csillagok alatt, a tenger hullámzása ringatta az álmunk. Most reggeli-finoman süt a napocska az erkély másik oldalára, és a tenger felől lágy szellő fúj. Talán ez a szellő az, ami a vizet is olyan lágy-puhává varázsolja. Áldottnak érzem magam.

A Vörös Tengernél vagyunk, Kairótól kb. másfél órányira, egy barátunk tengerpart házában. Mély hála van bennem. Olyan szépséges volt a tegnapi nap. Megérkezés után belecsobbanás a vízbe, amely olyan puha volt, mint annak idején nagymamám dunnái, és selymesen ringatott több órán keresztül. A sivatag hegyei mögé szenderülő nap fényében úsztunk ki a partra. A tenger morajlása szolgáltatta a zenét a teraszon elfogyasztott vacsoránkhoz. Fincsi beszélgetések után a hullámok zenéje és a csillagok fénye hozta el az éjjelt. aldottvagyok1Annyira hívogató volt a terasz, és a barátunk anyukája könnyed, semmi kifogása nem volt ellene, hogy kivigyük a matracokat az erkélyre, és ott aludjunk. Most kávé illatozik mellettem, miközben a szemem a part köveit fürdető hullámokban, a fülem pedig a Férjem lélegzetében és a víz dalában gyönyörködik. Hála. Hála. Hála.

Olyan sok mindennel megajándékozott már az élet. Mert az élet ad, végtelenül. Csak nem mindig tudjuk befogadni.

Emlékezem évekkel ezelőtti önmagamra. Arra a kérdésre, hogy “hogy vagy” nem tudtam egyszerűen azt mondani, hogy jól. Sokáig így válaszoltam: “Jól, de…”. És jött valami, amiről lehetett panaszkodni egy kicsit, mert még nem úgy volt, ahogy én éppen szerettem volna. Miközben nagyon sok minden úgy volt, sőt annál is jobban. Aztán egyszer meghallottam saját magam és nagyon felébredtem arra, amit magammal és az életemmel teszek. Onnantól kezdve nagyon figyeltem arra, hogy ne legyen de, hanem helyette inkább a máris nagyon jóról beszéljek.

Tegnap kaptam egy levelet, amelyben azt írta nekem a Hála Kurzus egyik résztvevője, hogy ha teheti reggel és este is meghallgat egyet-egyet a meditációimból. Még nem látja a változás fizikai jeleit, de belül már érzi, hogy jönnek. És ez nagyon jó. Mert a belső rezgés-állapot áthangolódása az, ami megnyit arra, hogy a külső körülmények is változzanak. És a titok az, hogy nem szabad abbahagyni, feladni a folyamatot addig, amíg meg nem történik a változás odakint is. Nem szabad visszaesni oda, hogy másnak sikerül, mert szerencsés, de nekem nem, csak azért mert még nem történt meg.

És persze ez alatt nem görcsölést értek, hanem azt, hogy megmaradjunk a jó érzésekben és általuk táguljunk a még több jó befogadására.

És ha szeretnéd ezt velem együtt gyakorolni, akkor várlak Téged “Nyitva Vagyok” Online Kurzusomon, melynek kedvezményes jelentkezési határidejét meghosszabbítottam, így HÉTFŐ ÉJFÉLIG tudsz még jelentkezni:

“NYITVA VAGYOK” Kurzus

indul: szeptember 28-án

A 21 nap alatt 21 MEGNYITÓ és a NYITOTTSÁGBAN   megtartó hanganyagot kapsz.

A 21 nap alatt kapsz 11 olyan anyagot is, amely segít abban, hogy megnyílj egy olyan helyzetben, amikor az elme védekezésre és bezárkózásra hív.

Szeretném, ha a kurzus minél több embernek tudna segíteni, ezért a kurzus részvételi díja jelképes 1000Ft, ha szeptember 9-ig bejelentkezel.

JELENTKEZÉSHEZ IDE KATTINTS!