„A Szeretett élet-vizével nem marad betegség. A Szeretett egységének rózsa-kertjében nem maradnak tüskék. Azt mondják, hogy van egy ablak, amely szívből szívbe nyílik. De hogy lehet ott ablak, ahol nem maradtak falak?” (Rumi)

Szentesi Szilvi ezt a kérdést tette fel novemberi közös programunk ajánlójában: „Lehetséges folyamatosan szerelmesnek lenni?” És meg is válaszolta a saját kérdését egy nagy IGENNEL. És én azzal csatlakozom hozzá, hogy egyáltalán minek másképpen?

Imádom Rumi verseit, mert bárhol is vagyok éppen, visszarepítenek ebbe a folyamatos lángolásba, szerelmes lüktetésbe, a mindent egybeolvasztó energiák eksztatikus örvény-táncába. Oda, ahol nem maradnak falak.

 Hogyan hat a Világra az, amikor valaki azt a szerelem lángjával öleli át? Éppen úgy, ahogy az előbb megtapasztaltam. A sarki trafikba indultam, light coláért, és tudtam, hogy ragyogok és éreztem, hogy, ami belőlem árad megfényesíti körülöttem a naplemente utáni sötétségbe burkolózó utcát. Egy darab volt összesen light colából a trafikban, kértem még mellé két sprite lightot. Közben a mosolyommal öleltem át a trafikus fiút, aki nem fogadott el pénzt az italokért. Magába ölelt az Egység eksztatikus közelsége, elindultam a kairói lakásomnak helyet adó épület felé és a belőlem áradó szerelmes ragyogás gyönyörű mosolyt rajzolt a szembe jövő kendővel takart, idegen lány arcára. A portás a ház előtt várt, és elindult, hogy kinyissa nekem a lift ajtaját. Beszálltam a liftbe és közben megpihentünk egymás mosolyában.

Sok felsőbb-osztályokba tartozó kairói ismerősöm nyilatkozik úgy az utca emberéről, mint kerülni való, megbízhatatlan csőcselékről. És másként tapasztalom őket, a meleg szívüket és kedvességüket tapasztalom. Miért? Mert a szerelmes lobogásban nem maradnak falak…

Rövid budapesti tartózkodásom alatt Szentesi Szilvivel elmentünk a kedvenc éttermünkbe, a Vapianoba. És Szilvi kimondott egy varázs-szót: Szerelem-Örvény. Ezt a nevet adta a benne születni akaró új programnak. A szemem elől eltűnt az étterem és éreztem máris repülök, túl a falakon, oda, ahol minden összeér. És közben minden sejtem azt dalolta: IGEN, én is.

„Az örvény szédület, aminek a sodrásában semmivé válnak a kifogások, a meggyőződések és az ítéletek. Az örvény révület, aminek a csendjében hallhatóvá és láthatóvá válik az, ami igazán fontos. Az örvény eksztázis, amikor ajándékul kaphatjuk a felszabaduló lélek és test katarzisát. Az örvény a halál és a születés metszéspontja, a táguló jelenlét, a pillanatba való megérkezés.” – írta  Szilvi az örvényről.

És mi nekem az örvény? Az a hely, ahol a harmadik pillangó vagyok. A harmadik pillangó, aki beleveti magát a gyertya szívébe és elég, mert csak ő ismeri a valódi szerelmet. Vágyom, hogy vigyen az örvény és vágyom, hogy elégessen, majd új életre szüljön a szenvedély. Mert enélkül csak félig élek.

És mi neked az örvény? A Szerelem-Örvény? Gyere és fedezd fel magadnak! Tarts velünk november elsején, ezen a különleges, erős energiájú napon, amikor vékony a fátyol és a Világok összeérnek. És, ha elég gyors vagy, hogy beférj az első tízbe, akkor még kedvezményesen jelentkezhetsz:

 „Szerelem Örvény”

Táncmeditációs Szertartás Szentesi Szilviával és Veres Krisztával

2011. november 1. 18:00-21:00

 „Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!… Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél… Légy nyitott, ki tudja… becsaphat a villám (Meet Joe Black)

A „Szerelem Örvény” program egy különleges meditáció, mesés elemekkel, szufira hangolt táncokkal és az érintések megnyílásba hívó varázslatával. Meditáljunk együtt november elsején, ezen a különleges napon. Az évnek ezen az estéjén megnyílik a másik valóságba vezető kapu. Megnyílik a lehetőség a dimenzió váltásra életeinkben. Félelmeinkkel szembenézve meghozhatjuk a döntést, választhatjuk a szerelmes létezés csodáját!

 A szertartásról részleteket ide kattintva olvashatsz!

 A „Szerelem Örvény” Táncmeditácós Szertartás részvételi díja 5000 Ft. KEDVEZMÉNY! Az első 10 fő részvételi díja csak 3000Ft! Ha október 21-ig jelentkezel a Te részvételi díjad csak 4000Ft!


Jelentkezéshez küldd el nekem az ÖRVÉNY szót, a neved, a címed és a telefonszámodat: jelentkezem@vereskriszta.com

Nagyon örülök, ha megosztod velem a gondolataidat ezzel a témával kapcsolatban. Vagy bármelyikkel.

Szeretettel,

Veres Kriszta