A Szeretetthez tarozom és látom a két világot EGYnek” – mondja Rumi. „The Beloved” – ez az angol szó, amely Rumi verseiben megjelenik Isten leírására. Lefordíthatom úgy, hogy „a Szeretett”, de valahogy mégsem adja át mindazt, ami a szóban rezeg. Glastonbury zarándoklatunk alkalmával Kiss Andrea talált rá a magyarban egy kifejezést, amelynek rezgése talán leginkább elmondja azt, ami Rumi verseiben vibrál: A SZERELMETES

Milyen gyönyörűséges ez. Kilépni a félelmekből, melyet az emberiség különböző vallásokban és spirituális irányzatokban az Istenihez kötött. Szabályok betartása helyett szenvedélyes táncban, szerelemmel ölelni magunkhoz az Istenit, és az egész világot, hiszen nincsen a teremtett világnak olyan darabja, amely ne A SZERELMETESBŐL született volna, és ezért ne lenne EGY Vele.

A születésnapomra ébredtem ma, élvezem a reggeli csendességet, melyet a Kedvesem és a két cica álmok földjét ölelő lélegzete varázsol szívemet-simogatóvá. Nemsokára készülni kezdek a barátaim esti érkezésére. Elmerülök a konyhában, mert imádok főzni, és különösen imádok főzni a szívemnek kedveseknek.

Tegnap azt kérdezte tőlem Rania barátnőm, hogy mit szeretnék ajándékként a születésnapomra. Azt válaszoltam, hogy szeretnék együtt lenni a barátaimmal. Ennyi elég is. Ismét feloldódni együtt az ízekben, az otthonomat aranyfényű melegbe burkoló beszélgetésekben és nevetésben. Majd elmenni kettesben a Kedvesemmel a folyóhoz, melyet mindketten annyira szeretünk, és a Nílus hullámain holdfényben táncoló tündérek között, a felukkáról – Nílusi vitorlásról – odaadni a Nílus termékenységet hozó vizének az álmainkat. És csak engedni, hogy Nutnak Egyiptom fölé boruló csillagtestében feloldódjon minden gondolat és csak A SZERELMETESSEL való együtt-ringás maradjon.

Alhamdulillah – mélységes hála az Isteninek az életem minden ajándékáért.

Ajándékom van neked is, mert szeretném megosztani az áldásokat, melyek az életemet gyönyörbe burkolják.

Első ajándékom egy ajánlás. Elif Safak, török írónő Szerelem című könyvét ajánlom neked. A könyv két szálon fut, az egyik szál egy látszólag tökéletes életet élő, de kiábrándult és szerelemben nem hívő amerikai háziasszony ébredését és a szerelem felé való kinyílásáról beszél. A másik szál – amely ezt a kinyílást elhozza neki – Rumi és Tabrizi Shams szerelmetes kapcsolatáról mesél. Rumi, a perzsa származású szúfi misztikus és Tabrizi Shams, a vándor-dervis Lélek-Társak voltak, a kettőjük közötti szenvedélyes kapcsolódásból nyílt az a szépséges Isten-élmény, amely Rumi verseit áthatja.

Ajánlom neked ezt a könyvet, mert elvarázsol, kivisz az elméből és összekapcsol azzal, ami valódi: A SZERELEMBEN VALÓ FELOLDÓDÁSSAL.

Ez az érzés, A SZERELEMBEN VALÓ FELOLDÓDÁS, A SZERELMETESSEL VALÓ EGYÜTT-TÁNC rezeg a szúfik zenéjében és dalaiban is.

A második ajándékom Neked egy dal a Bab’ Aziz című filmből, amely engem pillanatok alatt ebbe az érzésbe ringat:

Kereng a dervis, csodálja A SZERELMETESNEK a fényét az atomok táncában és a formákban, melyek ebből a táncból születnek. És énekel a szépséges szemű nő, Allah neveit énekli. 99 szépséges neve van Allahnak, és ezek éneklése és kántálása elég is ahhoz, hogy elinduljunk és megérkezzünk abba létállapotba, melyet Rumi és Tabrizi Shams magáénak tudott. Oda, ahová a valódi Iszlám el tud vinni. Oda, ahová minden vallás és spirituális út el tud vinni, ha annak valódi lényegével a szeretettel kapcsolódunk össze, a szabályok félése helyett.

Nagyon szeretem Allah neveit énekelni, mert pillanatok alatt átalakítják az energiáimat, és A SZERELMETES érzékelésébe tágítanak. Nagyon szeretem őket, mert, ha be akarok hívni egy rezgést az életembe, akkor elég csak énekelnem az adott rezgést megszólító nevet, és az máris átfényesíti lényem összes rétegét.

Harmadik ajándékom neked az a név, amelynek éneklése engem A SZERELMETESSEL való ölelkezésbe visz: AL WADUD

A név jelentései: Ő, aki szeret. Ő, aki minden szeretet és szerető kedvesség forrása. Az EGY SZERETET. A SZERELMETES. Ő, aki minden szeretetet megérdemel. Ő, aki a legmagasabb szeret célja.

És mivel az EGY fénye lüktet mindenben, ezért minden megérdemli azt, hogy ezzel a SZERELMETES SZERETETTEL öleljük át.

Akarattal nem mindig megy. De, ha szeretnél valami, vagy valaki felé ezzel az érzéssel fordulni elég, ha énekled ezt a nevet, megnyitva magad arra, hogy a megszólított rezgés könnyedén áthangolja lényed minden atomját.

Novemberi Újholdnál induló online kurzusomban a 99 névből 28 név megtisztító, átfényesítő hatását hívjuk be az életünkbe. ÉS A NEGYEDIK AJÁNDÉKOM AZ SZÁMODRA, hogy HOLNAP ÉJFÉLIG (október 15.) az eredeti kedvezményes (9000Ft) áron jelentkezhetsz be a kurzusra, és ajándékként még a Fiatalság Elixírje Online Kurzusomat is megkapod mellé:

 Test-Fényesítő Böjtös Online Kurzus

28 napos kurzus testi, lelki és szellemi jóllétedért

indul: 2012. november 13.

28 nap ­* 28 meditációs hanganyag * 28 napi megerősítő gondolatsor * 4 személyes visszajelzés

ÚjHoldtól ÚjHoldig tartó böjtös folyamatra hívlak. Napfelkeltétől napnyugtáig tartó testi, lelki és szellemi böjtre. A testi böjtöt végezheted a Ramadán böjti gyakorlata szerint (napfelkelte és napnyugta között az evés és ivás szüneteltetésével). Vagy átalakíthatod olyan módon, hogy csak vizet iszol ebben az időszakban.

Ezt a testi folyamatot egészítjük ki azzal, hogy tisztító böjtöt tartunk a gondolatok, érzelmek és energiák szintjén is.

A böjtös folyamat alatt minden nap kapsz egy meditációs hanganyagot Allah valamelyik nevével, amelynek segítségével folyamatosan emelheted a rezgéseidet. A hanganyaghoz kapcsolódóan kapsz egy gondolatsort is, amely abban támogat, hogy szeretet-alapú döntéseket hozz a mindennapjaidban.

A Test-Fényesítő Böjtös Online Kurzus részvételi díja 15000Ft. KEDVEZMÉNY! Te részvételi díjad csak 9000Ft, ha HOLNAP ÉJFÉLIG (október 15.) bejelentkezel! AJÁNDÉK! Ha HOLNAP ÉJFÉLIG (október 15.) bejelentkezel, a Böjtös Kurzus mellé ajándékba kapod Fiatalság Elixírje Online Kurzusomat is! 

JELENTKEZÉSHEZ ÉS RÉSZLETEKÉRT IDE KATTINTS!