A muzulmán országokban, így Egyiptomban is a péntek déli imádságnak kiemelt fontossága van. Tegnap délben a Kedvesem is lement imádkozni az utcánkban lévő mecsetbe, én pedig otthon néztem a pénteki imát, amit a televízió az egyik asyuti mecsetből közvetített. A mecset gyönyörű volt, tágult a Lelkem a részleteitől, és tágult a Lelkem az elénekelt imádságtól is. Aztán a sheikh prédikálni kezdett, nem értettem a szavakat, de éreztem az energiájukat, ettől már nem tágult a Lelkem…

Azt szoktam kívánni péntek délben, hogy valahogy némuljon el az összes prédikáció és maradjon csak a Korán verseinek recitálása. Mert a prédikáció energiáját áthatja a harag és a félelem-keltés, míg az imádkozó ének pillanatok alatt a Lélek rezgésébe ringat.

A Lélekben nincsen félelem. Lélekből nem születnek ijesztgető és a félelmekkel manipuláló szavak.

Eszembe jut erről egy évekkel ezelőtti csíksomlyói emlék. A májusi Mária Magdaléna elvonulásunk végén visszamentünk Babba Mária templomába elbúcsúzni. Pont egy esküvői szertartás kezdődött a templomban. Az egyik mellékoltár Mária Magdalénát ábrázoló ikonja mellett álltunk, amikor a pap megszólította a párt. A mennyasszonyt Mária Magdolnának hívták. Szép szinkronicitás volt, ezért úgy döntöttünk, hogy maradunk még a templomban. De az elhatározásunk nem tartott sokáig, mert a pap rögtön azzal folytatta, hogy felszólított mindenkit, hogy bánják meg a bűneiket. A szavai nyomán a teret megtöltötte a félelem energiája.

A Lélek nem ismeri a bűnösséget. Nincsen mit megbánnia. A Lélek végtelen szeretettel teli tér.

Tegyük fel, hogy ott van benned az emléke egy olyan életnek, amikor mondjuk meggyilkoltál valakit. A Lélekben nincsen ezen én-részed fölött ítélkezés. Az elme az amely ítélkezik. A Lélek csak megtartja ezt az emlékedet is, az összes többivel együtt, finom ringatásban, és várja, hogy megpihenj ebben a ringatásban, hogy lecsendesedjék az elméd, és feloldódjék az emlék Valódi Fény-Magad választásában. És ebből a választásból olyan cselekedetek születnek majd, melyeket a szeretet mozgat, és melyek szebbnél szebb fényszálakkal szövik tele az élet mintázatát.

Sokszor van zavarodottság az emberekben. Annyiféle tanítás vesz minket körbe, annyi út, amin járni lehetne. Mindenki igyekszik választani azt, ami emeli. Szeretnénk azt választani, ami a leggyorsabban a Fénybe visz.

A Lelkedben nincsen zavarodottság, nincsen sietség. Mert a Lelked mindig is Fényként ismert téged. Most is.

A Lélekben minden egyszerű. Az is, hogy mely tanítást tedd magadévá. Az, amelyik a szeretet és öröm szavait árasztja a Lélekből jön, és villámgyorsan a Lelkeddel kapcsol össze. Az, amelyik ijesztget – hogy ha ezt vagy azt nem teszed meg baj lesz, ha nem így vagy úgy teszel, akkor rossz lesz neked – felejtsd el gyorsan, mert az a tanítás nem a Lélekből jön, hanem az egoban és elmében való elveszettség táplálja.

Minden vallásban és minden spirituális tanításban ott ragyog a Lélek fénye, és mindegyik vallásnak és spirituális tradíciónak számtalan olyan gyakorlata van, amely a Lelkedet és a Lélek végtelenjével való tágulást táplálja. Bármelyik tetszik, és jóleső ezekből tedd magadévá. A többit meg felejtsd el.

Szerdán, Kairóban tartózkodó kis csoportommal elmentünk a Tanourára, amely a szufizmus egyik ágának pörgő gyakorlata. Imádom ezt a programot, mert ugyan színpadra készült, és kicsit show-szerű, de a zene és a pörgés visz magával még nézőként is. Egyikünk többször megjegyezte azt, hogy mennyire boldogok a Tanoura táncosok. Így igaz, a táncuk nyomán a mosoly és az öröm energiája áradt szét a térben. Létrehozták a teret, ahol a Lélek szeretet-energiája szabadon áramlik. És abban a térben öröm lakik, és nem intelmek, és nem félelmek.

Ízelítőül küldök neked is egy részletet a Tanoura pörgéséből:

 

Sokan kérdezitek tőlem, hogy hogyan kapcsolódhattok mélyebben a Lelketekkel és hogyan követhetitek annak hangját. Novemberben elindítok egy új online kurzust, amely ebben segíti a résztvevőket. Holnap éjfélig (november 4.) még nagyon kedvezményes, összesen napi 100Ft-os áron jelentkezhetsz a kurzusra:

 „Fény-Lélek-EGYség” Online Kurzus Veres Krisztával

indul: november 26-án

21 nap * 21 anyag – hanganyag, tanítás, rituális gyakorlat formájában -, amely mindegyike egy út lehet számodra az elméből a Lélekbe való megérkezésre

Az online kurzus alatt minden nap kapsz egy olyan gyakorlatot, mindennapokban alkalmazható tanítást vagy meditációs hanganyagot, melyet én magam is kipróbáltam és alkalmazok arra, hogy a Lélekkel való kapcsolatomat egyre mélyítsem, és erősítsem. Így a 21 nap az anyagok életedbe engedésével intenzíven erősíti a te Lélek-kapcsolatodat. De az anyagok nem csak erre a 21 napra szólnak. Hiszen, ahogy Rumi mondja, ha a kenyeret keresed, kenyérré válsz. Bármit keresel, azzá válsz. Ha a Lelket keresed, azzá válsz. Minél inkább választod a Lelkeddel való kapcsolódást, annál inkább átragyogja Valódi Önmagad Fénye az életedet. Ezért azt javaslom, hogy használd ezeket az anyagokat minél gyakrabban, akár napi szinten is.

A „Fény-Lélek-Egység” Online Kurzus részvételi díja 12 600Ft. KEDVEZMÉNY! A Te részvételi díjad csak 2100Ft – azaz napi 100Ft -, ha a következő egy hétben (november 4-ig) bejelentkezel és a részvételi díjat november 5-én átutalod!

 JELENTKEZÉSHEZ IDE KATTINTS!