Biztosan te is láttad az Avatárt. Engem elvarázsolt. De valamit nagyon nem értettem. Azt, hogy miért kell ennek a mély spirituális erővel rendelkező népnek védekezni, azaz visszatámadni – mert minden védekezés átalakul támadássá -, amikor megtámadják őket fegyverekkel. Miért nyúlnak a fegyverekhez, amikor ennél sokkal nagyobb erővel rendelkeznek: a Lélek erejével.

Aztán betudtam az egészet annak, hogy a rendező azon a tudatossági szinten tudta befejezni a történetet, amin ő abban a pillanatban volt. Nem tudta elképzelni, hogy lehet más módja a támadás kezelésének, mint ahogy az emberiség sem tudta ezt elképzelni hosszú időn keresztül. Így az emberiség története háborúk végtelen sora, valaki támad, a másik védekezik, folyik a harc, a végén már azt sem lehet tudni miért, ki támad, ki védekezik, mindkét fél elveszik abban, hogy nem hagyhatja abba a harcot, mert akkor megsemmisül, mindkét fél állítja, hogy ez védelem. Majd véget ér a háború, de születnek intézkedések, a jövőbeli támadások ellen védekezésül, és a szakadék egy mélyül.

Mindez tőlünk sem független ugyanazt működtetjük sokszor a személyes kapcsolódásainkban. Ha az egyéniben nem lenne jelen, akkor a kollektívben sem tudna működni.

Neale Donald Walsch azt mondja: „Azt gondolom, hogy a dolgok először az egyéniben történnek meg, és azután a kollektívban.”

Folyamatosan imádkozom azért, hogy legyen az Avatár vége más, mint ahogy azt megrendezték. Azaz imádkozom a változásért a Világban, fegyverrel soha nem lesz vége a fegyverek hatalmának, a Lélek erejével igen.

Néhány napja gyönyörű példája történt ennek Bahreinben, ahol az uralkodó család és a hozzá kapcsolódó rezsim szintén kegyetlen módon próbálja megállítani a békés demonstrációkat és a változást. Zeinab, egy fiatal aktivista és jól ismert blogger ezt írta a Twitteren: „Egy ideje azon gondolkozom, hogy békésen kellene üldögélnünk a rendőrök előtt, ahelyett, hogy elfutunk”. És az aprócska nő megtette. Megállt a Lelke erejében a túlerővel érkező rohamrendőrök előtt. Később így írt erről a Twitteren: „Ma nem futottam el, a rendőrök rohantak felém, lövöldöztek a tüntetőkre, én pedig térdeltem, magasra tartva a bahreini zászlót”. Nem találták el a golyók, de gyorsan körbevették a rendőrök. Arra számított, hogy megverik és letartóztatják, ahogy ez történni szokott a tüntetőkkel. De továbbra sem mozdult, csak létezett a Lelke erejében. A férfiak nem voltak hajlandóak letartóztatni, vártak, hogy jöjjön egy rendőrnő. A nő megpróbálta az autóba cibálni, de ő csak ott volt mozdulatlanul a Lelke erejében. Mire a rendőrnő engedélyt kért a főnökétől, hogy megverhesse, de az mindenki legnagyobb ámulatára nem adott engedélyt. Zeinabot végül szabadon engedték. Erre képes a Lélek ereje, megállítja a golyókat, az erőszakot…

És mindezt megtehetjük a mindennapjainkban is. Chuck Spezzano azt mondja, hogy minden támadás szeretet kérés. Ha ezt észrevesszük és védekezés helyett szeretetet adunk annak, aki támad, minden megváltozik.

Egy hónapja nálam járt egy egyiptomi édesanya, mondtam neki, hogy nem érek rá sokáig, mert el kell mennem rózsát venni egy esti programhoz. Könyörgött, hogy tovább maradhasson, és ígérte, hogy majd ő elintézi a rózsát. Felhívta a férjét, akivel nagyon rossz a kapcsolata. A férje morgott a rózsavásárlás miatt, gyorsan lett egy nagy kiabálás a telefonban. Nemsokára csengettek, megérkezett a rózsa. Mondtam a hölgynek, hogy ha változtatni szeretne a kapcsolatukon, akkor ez egy ragyogó alkalom, csak annyit kell tennie, hogy felhívja a férjét és megköszöni neki a rózsát. Nem volt erre hajlandó, mert nem akart kilépni abból a szerepből, hogy a férje mindenért hibás. Nem akart kilépni a játszmából. Ezt is lehet.

Sőt néha nem is vesszük észre, hogy hogyan tudnánk játszmák helyett szeretettel jelen lenni a kapcsolódásainkban. De, ha te szeretnéd észrevenni és szeretnél változtatni akkor várlak Téged januári work-shopomon:

Gyógyítsd meg a Kapcsolatot!

2012. január 27. 18:00-22:00

„Azt gondoljuk, hogy sok különböző problémánk van, de valójában csak egy. A szeretet megtagadása az egyetlen probléma, és a szeretet magunkhoz ölelése a válasz. A szeretet minden kapcsolatunkat meggyógyítja…” (Marianne Williamson)

A work-shop részvételi díja 5 500 Ft. KEDVEZMÉNY! Te részvételi díjad csak 3000Ft, ha december 31-ig bejelentkezel és benne vagy az első 10-ben!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/work-shopok/gyogyitsd-meg-a-kapcsolatot/

A kapcsolati harcaink sokszor még akkor sem érnek véget, amikor a kapcsolat a fizikai szinten már megszakadt. Mert saját magunkon belül visszük tovább a szenvedést okozó energia-, érzelmi és gondolati mintázatokat. De!  „A tiszta szeretet csodákat hozó erejében búcsút tudunk mondani a múlt történeteinek, és elindulhatunk az új kezdetek felé.” (Marianne Williamson)

A decemberi ÚjHold éppen Karácsony napjára esik, szép lehetőség ez arra, hogy meghozzuk a döntést a szeretetben gyökerező, és a szeretetből kibomló kapcsolódások és élet mellett. A karácsonyi ÚjHold szeretet-energiájában indítom újra az Online Elengedés Kurzust, aminek eszköztárával kiléphetsz a múlt ismétlődéseiből, a bántó mintázatokból, a beszűkítő előítéletekből és átléphetsz a szeretetbe. December 12-ig te határozod meg a részvételi díjat!:

ELENGEDEM, MEGENGEDEM, BEENGEDEM – Online Kurzus Veres Krisztával

öthetes gyakorlati kurzus, hogy el tudd engedni a régit, és be tudd engedni az újat

indul: december 24-én, a Karácsonyi ÚjHold szeretet-energiájában

ALAP CSOMAG: 5 elengedés meditációs hanganyag * 5 tanítás a megengedésről * 5 beengedés gyakorlat

Az ALAP-CSOMAG részvételi díja: 6600Ft. AJÁNDÉK! Az alap-csomagot, most azon az áron rendelheted meg, amit 3000Ft és 6600Ft között jó szívvel ki tudsz fizetni! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy részvételi szándékodat december 12. éjfélig jelzed!

ÚJ! Az alap-csomagot kiegészítő Karácsonyt megszentelő meditációt és az Új Évet megáldó rituális gyakorlatot kedvezményes (2000Ft) áron rendelheted meg!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/elengedes-kurzus/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta