Illetve két éjjeliszekrény, csak itt Kairóban komódnak mondják. Nagy kalandunk volt ma egymással. A kairói lakásom tulajdonosa új ágyat vásárol a szobámba, én választottam ki az ágyat is, illetve eldöntöttem, hogy megveszem a hozzá tartozó fésülködő szekrényt és éjjeliszekrényt. Na, itt kezdődött a kaland. Mert a tulajdonos szerint csak két komódot lehet venni.

Mondtam, hogy én csak egyet szeretnék. Ő meg mondta, hogy azt nem lehet, mert ekkora ágyhoz két éjjeliszekrény kell. A boltban eladtak egyet is, de a tulajdonos teljesen bele volt szorulva abba, hogy komódból kettő kell. Nagyon türelmes voltam, mert láttam, hogy ez egy elég komoly hitrendszer (azt értem ez alatt, hogy az ő valóságában elképzelhetetlen volt az ágy egy komóddal), el is töltöttünk vele legalább fél órát, mire megérkeztünk oda, hogy rendben, akkor most mégis egy komód lesz.

Nagyon mókás lények vagyunk mi felnőttek. Teli a két komódhoz hasonló meggyőződésekkel, amik jól megnehezítik az életünket. Ráadásul még arról is meg vagyunk győződve, hogy a meggyőződéseink szűk keretébe a gyerekeket is bele kell szorítani.

Én például a komód után azt a történetet hallgattam az autóban, hogy milyen szabály szerint étkeznek a tulajdonos gyermekei. Az a szabály, hogy otthon kell enni az édesanya főztjét, és egy nap van, amin fel lehet rúgni a szabályt és lehet házon kívül étkezni, a péntek, illetve a nyári szünidő. Édes volt a tulajdonos, mert azt is elmagyarázta, hogy nehéz helyzetben van, amikor például hét közben kedve szottyan kosharit – fincsi egyiptomi nemzeti étel – rendelni, akkor nagyon ki kell találnia, hogy rá miért nem vonatkozik a szabály. Megemlítettem, hogy a gyerekek szabályok nélkül is tudnak létezni, sőt a szabadság az teret ad nekik arra, hogy kibontakoztassák saját magukat. Ő meg mondta, hogy azt nem lehet, mert a gyerekek nem tudják megítélni mi a helyes és helytelen, szabályok kellenek, mert csak a felnőttek tudják magukat kontrollálni. Úgyhogy, hajrá, a gyermekek máris úton vannak a „két komód kell” felé.

Ma reggel arról beszélgettünk Hajnallal, hogy milyen fantasztikusak a gyerekek, és milyen jó lenne, ha a felnőttek inkább csak abban támogatnák őket, hogy kinyíljanak azon a módon, ahogy szeretnének, sőt a felnőttek tanulnának a gyerekektől, félre dobva azt a szent meggyőződést, hogy ők jobban tudják.

Milyen a gyerek? Még nincsen „két komód kell” meggyőződése. Sőt, ahogy egy nagymama mesélte néhány éve, egy gyermek számára a sajtos szendvics nem feltétlenül azt jelenti, hogy a kenyeret megkenjük vajjal, és rátesszük a sajtot. Egy gyerek a sajtos szendvicset úgy is el tudja képzelni, hogy a kenyérre teszi a sajtot, és a sajtra keni a vajat.

Minél felnőttebbek vagyunk annál, több „két komód kell” meggyőződés van a fejünkben, és annál beszűkültebb a világunk . Minél több bennünk a gyermek annál több a „LEHETSÉGES”számunkra, annál tágabb a világunk. Minél tágabb a világunk, annál könnyebb számunkra a teremtés!

Amúgy a lakásom tulajdonosa édes, jó fej ember, ő jól van a „két komód kell” világban. És ez tök rendben van, találja meg mindenki azt, ami neki jó. De ha te másra vágysz, ha szeretnél kilépni a bekockásodott világból, és megtapasztalni a Végtelent, ahol minden lehetséges, akkor várlak februárban induló 3×3 hetes online kurzusomra:

Online Játszva-Teremtő Kurzus

indul: január 23-án, az ÚjHold új kezdeteket támogató erejében!

3×3 hét ­* 3×3 tanítás * 3×3 gyakorlat * 3×3 személyes visszajelzés

Az első három hétben elkezdjük az életünk könnyed, örömteli újraírását, hívni kezdjük a vágyainkat. A második három hétben azokon a helyzetek könnyed átalakítását gyakoroljuk, amik általában megállítják a teremtési folyamatainkat. A harmadik három hétben, pedig azzal játszunk, hogy hogyan tudjuk az életünk minden pillanatát a teremtésünk részévé tenni.

Az Online Játszva-Teremtő Kurzus részvételi díja 27 000Ft. KEDVEZMÉNY! December 31-ig a te részvételi díjad csak 15000Ft! Ha Karácsonyig bejelentkezel ajándékként megkapod az általad választott Online Kurzust (Pénzvonzó, vagy Testsúlyszabályzó, vagy Elengedés, vagy SzerelemVonzó)!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/online-kurzusok/online-jatszva-teremto-kurzus/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta