A mai nappal újjászületett a FÉNY. A Téli Napfordulóval fordult a kerék, ismét hosszabbodnak a nappalok, újra többet tapasztalunk a Világosból, a Fényből. És a Fény persze sosem tűnt el, csak onnan tűnt úgy, ahol mi élünk, a bolygónk másik felén éppen az ellenkezőjét tapasztalták. Az újjászülető FÉNY lényem legmélyéig hatolót üzent nekem. Ezt szeretném veled is megosztani.

Tegnap érkezett a Twitteren Alaa börtönből kicsempészett levelével. Alaa fiatal egyiptomi aktivista és blogger. Két hónapja börtönben van, mert nem hajlandó fejet hajtani a katonai önkényuralom, egyáltalán az önkényuralom előtt. A leveléből idézek:

„A bebörtönzésünk folytatódik, az ügyeink soha nem ének véget, el is felejtett már minket a világ, ami a börtön falain kívül van. Mindenki szörnyen néz ki a börtönben, mintha lassan elfogynánk, még a macskák is sápadtak, lassan mozognak és megtört a szemük…És aztán megjött Khaled (Alaa kisfia, aki most született). A következő nap kaptam az üzenetet, hogy Manal és ő is jól vannak, és egy fényképet. Szerelem első látásra. A börtön eltűnt a falaival és macskáival együtt, minden eltűnt kivéve a szeretetet és örömet, amit Khaled érkezése keltett bennem…Három nap múlva Khaled meglátogatott fél órára, tíz percig tartottam a karjaimban…És az a fél óra annyi örömet adott, amellyel meg tudtam tölteni a börtön falait egy egész hétig…Az a fél óra megváltoztatott, és megváltoztatta az Univerzum egészét körülöttem…Most már megértettem, hogy miért tartanak még mindig börtönben: meg akarnak fosztani az örömtől. Most már tudom, hogy miért folytatom az ellenállást: a börtön nem fog megakadályozni abban, hogy szeressek. A boldogságom az ellenállásom.

Azt kívánom magamnak, Neked és mindenkinek, hogy lépjünk ki abból a börtönből, ahová a szíveink bezárásával és az örömre való nemet mondással kerülünk. Bármi is történik kívül mindig van választásunk. Mindig megnyithatjuk a szívünket, szerethetünk, szétoszthatjuk a kedvességünket és az örömünket. Kívánom, hogy ez a választás növekedjék bennünk a világosság növekedésével.

És Alaa gyönyörű levele ugyanígy vitt tovább engem a Fényesedésben és a szeretetben való kinyílásban: „Igaz, Egyiptom nem a Tér. De nem értettük meg a Teret. Mit teszünk a Téren? Találkozunk,eszünk, alszunk, beszélgetünk, énekelünk, örülünk az esküvőkön, sírunk a temetéseken, megosztjuk az ideáinkat és álmainkat, veszekszünk, és olykor elveszünk a zavarodottságban, éljük a napokat úgy, ahogy jönnek, anélkül, hogy tudnánk mit hoz a jövő.

De ezt tesszük a Téren kívül is, nem? Semmi különleges nincsen a Térben azon kívül, hogy EGYÜTT VAGYUNK. A Téren kívül örülünk az esküvőn, mert ismerjük a vőlegényt és a mennyasszonyt, de a Téren idegenek esküvőjén örültünk. A Téren kívül azért gyászolunk a temetésen, mert ismerjük az elhunytat, a Téren idegeneket gyászoltunk és idegenekért imádkoztunk.

Semmi sem új a Téren azon kívül, hogy körbevesszük magunkat az idegenek szeretetével. De az idegenek szeretete nem a Tér monopóliuma…Örülünk az esküvőn, mert esküvő. Gyászolunk a temetésen, mert halál. Szeretjük az újszülöttet, mert ember és egyiptomi. A szívünk összetörik a mártír halálán, mert ember és egyiptomi.

Azért megyünk a Térre, hogy felfedezzük, mennyire szeretjük az életet, és azért, hogy felfedezzük, hogy az élet iránti szeretetünk az ellenállásunk. Szembemegyünk a golyóval, mert szeretjük az életet, vállaljuk a börtönt, mert szeretjük a szabadságot!…Ha az állam összeomlik, akkor nemcsak a Tér az, ami megmarad. Ami megmarad az az idegenek szeretete, mindaz, ami a Térre hívott minket és mindaz, amit a Téren tanultunk.

Sokan mondják azt, hogy 2011 borzasztó év volt, szerintem gyönyörű év volt, mert megajándékozott minket világszerte a TÉRREL, a VALÓDIVAL, a SZERETETTEL, amelyben nincsenek idegenek.

Kívánom, hogy emlékezzünk és érkezzünk meg oda, amire Alaa ráébredt. Kívánom, hogy az egyetlen ellenállásunk a SZERETET legyen! Mert ez az az erő, ami TÉRRÉ változtatja életünk egészét és az otthont mindenhová kiterjeszti.

Valahányszor elkezdődött az erőszak, a brutalitás és a gyilkolás az egyiptomiak visszamentek a Térre és újra egyesültek a Valódiban. Valahányszor erőszakosan szétoszlatták a Térfoglalókat bárhol a világon, a Térre igyekvők száma egyre növekedett, mert egyre többen ébredtek a Valódira.

Kívánom, ne legyen többet szükségünk katasztrófákra ahhoz, hogy visszataláljunk a szeretethez. Kívánom, hogy maradjunk meg a szeretetben, az örömben és az élet szépségében! És kívánom, hogy legyen ez a Karácsony valódi! Kötelező megtennivalók és megvásárolni valók helyett szeretettel áldott!

És kívánom, hogy minden pillanatunk legyen a Valódival Áldott. A szeretet választásával áldott!

„Azt gondoljuk, hogy sok különböző problémánk van, de valójában csak egy. A szeretet megtagadása az egyetlen probléma, és a szeretet magunkhoz ölelése a válasz. A szeretet minden kapcsolatunkat meggyógyítja…” (Marianne Williamson)

Várlak téged januárban, ha szeretnéd ezt gyakorolni. A következő tíz fő kedvezményes áron jelentkezhet:

Gyógyítsd meg a Kapcsolatot!

2012. január 27. 18:00-22:00

A work-shop részvételi díja 5 500 Ft. KEDVEZMÉNY! Te részvételi díjad csak 3500Ft, ha december 31-ig bejelentkezel és benne vagy a következő 10-ben!

A részletekhez és jelentkezéshez ide kattints!

Ha a link nem lenne kattintható, akkor ezt másold a böngésződ címsorába:
http://www.vereskriszta.com/work-shopok/gyogyitsd-meg-a-kapcsolatot/

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta